Die baan is echt niet leuk

30 december 2022

Die-baan-is-echt-niet-leuk

Ik heb hele leuke banen gehad en minder leuke banen. Niet alle werkgevers zijn hetzelfde. Maar wat doe je nu als je weg wilt bij je huidige werkgever? Die vraag heb ik me destijds wel honderden keren gesteld. Ik was het zo beu bij mijn vorige werkgever die omgangsvormen met mensen wel tot een heel apart niveau had getild. Niet van het coole soort overigens.

Het gras is altijd groener

Ik had snel genoeg van de dreigementen die onze werkgever aan ons als team deed. Ik wilde weg, maar het voelde niet goed om meteen te vertrekken en tja, vind maar eens een andere baan op korte termijn? Weet je, en daarbij komt: je neemt altijd jezelf mee hè. Dus dat gras mag groener zijn aan de overzijde, maar uiteindelijk moet je het zelf ook weer doen.

Oeps

Ik bedacht me een scenario, dat ik als een hypothetische visualisatie voor mijn ogen liet gebeuren. Stel je nu voor dat je morgen geen baan meer zou hebben. Dat vandaag je laatste dag is en dat je morgen niet weet waar je inkomen ergens vandaan moet komen. Wat dan? Hoe ervaar ik dat? Wat vind ik daarvan? Oei, dat was even slikken. Dan is droog oefenen wel zo prettig.

Totaal vrij zijn

Ik had tot die tijd altijd een vaste baan gehad, dus zekerheid. Maar ik wilde weg uit de harde business wereld, met hun gekonkel en onredelijkheid. Ik geef toe dat het me menig slapeloze nacht bezorgd heeft om over het punt heen te groeien om voor mezelf te beginnen. En nu, wat gaaf dat ik het gedaan heb. Totaal vrij, totaal mezelf kunnen en mogen zijn, eindeloos kunnen groeien en vooral bezig zijn met de dingen die ik leuk vind. Daar krijg ik tenminste weer energie en inspiratie van. Misschien iets om over na te denken en te doorvoelen. Dat is veel beter dan dat geestdodend werk….

Groetjes,

&BE – Wiljo Dirkx

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.