Hoe dan

29 maart 2022

Zolang je er energie op vasthoudt

Het is zo ongeveer de meest gestelde vraag die mensen hebben over de Nieuwe Balans Energie. ‘Hoe dan?’ Hoe moet ik dat dan doen? Ik begrijp het niet. Hoe dan? We zijn altijd op zoek naar het volgende logische stappenplan. Want als we eenmaal weten wat de volgende stap is, dan kunnen we weer verder, denken we. Inderdaad, dat denken we. En daar zit nu net de knoop in het verhaal: dat denken.

Het is niet meer dan begrijpelijk dat iedereen met die vraag komt: hoe dan? We zijn vanaf het basisonderwijs geconditioneerd om te gaan denken, om te gaan plannen. En nu zijn we volwassen en weten we niet beter dan dat alles via denken moet lopen. Het lijkt de enige manier te zijn om iets te benaderen in het leven. Hoe zou er ook iets anders kunnen bestaan? Iedereen doet het toch ook zo. Dat betekent dat de hele wereld om ons heen exact dezelfde manier gebruikt, om met iets om te gaan. We zijn denk-robotjes geworden en vergeten dat we bakens van licht en energie zijn. We zijn niet onze gedachten en we zijn zeker niet ons denken. Maar zo is het ons aangeleerd. En alles wat ons is aangeleerd, kunnen we overschrijven met iets nieuws.

Evolutionaire sprong

Nu komt die schepping opeens aan met een evolutionaire sprong in bewustzijn.  Die van ons verlangt dat we het anders moeten gaan doen. Opeens komen we erachter dat het oude systeem van informatie in dat hoofd blijven stoppen, niet meer hoeft en ook niet meer werkt. Dat hoofd zit al bomvol en de rek is er echt wel uit. Goedemorgen lieve burn-out, dag mijn grote vriend de depressie en ga zo maar door. Het begint steeds meer een gewoonte te worden om daarin terecht te komen. Dan moet er toch wel iets echt goed fout zijn met ‘die enige manier die iedereen gebruikt’. Want als het zo gezond was, dan hadden we niet zoveel zieken.

Daar zitten we dan… met die grande maleur. Ons is afgeleerd om te voelen, om onze intuïtie te gebruiken, om op ons gevoel te vertrouwen en ons eigen innerlijke weten te raadplegen. ‘Dat is geen proven technology. We kunnen dit niet meten, dus kunnen we er ook niet op vertrouwen. Rationele kennis is de enige kennis die te vertrouwen is’, horen we dan. En om dat idee nog te versterken, belonen we mensen met certificaten en diploma’s, waarin we aangeven hoe trots we zijn op die denk-robotjes.

Maar niemand heeft rekening gehouden met die evolutionaire sprong. Daarin gaan we van 100% ratio naar 60% intuïtie en nog maar 20-30% ratio gaan. Dat denken van ons, is al old-school. Iets uit het jaar kruik. Doordat we zo in het denken zijn beland, is onze enige vraag: Hoe dan? Laat me zien hoe het werkt, zodat ik het een plekje kan geven.

Hoe dan? Zo dan

Misschien is het eerste antwoord op die vraag ‘hoe dan’ wel: stel je open voor nieuwe mogelijkheden. Stel je open voor inzichten die helemaal niet spiri-wiri zijn, maar wel totaal anders dan jij ooit had gedacht. Stel je open voor het feit dat jij een fantastische intuïtie hebt, die alleen maar gekoesterd en gehoord wil worden. Want door daarmee te gaan spelen, open je een wereld van magie, van wonderen en verwondering. Van het vinden van antwoorden op vragen waar je wellicht je hele leven lang al mee rondloopt. Stel je open voor het feit dat het anders kan en verbaas je over de schoonheid in de kleinste dingen in het leven.

Door je open te stellen, nodig je je vrouwelijke kant uit om naar voren te stappen. Denken is echt je mannelijke kant. In de Nieuwe Balans Energie ga je ontdekken dat de mannelijke- en vrouwelijke energie gelijkwaardig zijn, even sterk en krachtig. Nu is het tijd om die balans in jezelf te herstellen. Begin ermee om gewoon een open mind te hebben. Het denken is geen wetmatigheid. Zoals wij het gebruiken, is het meer een blok aan ons been.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.