Over je intuïtie

25 maart 2022

Intuïtie kun je zien als een setje tools dat je gebruikt om naar je innerlijk weten te gaan. Dat innerlijk weten is kennis die eeuwig is. In de eerste fase van spiritualiteit (de ontdekkingsfase) wordt er gesproken over termen zoals: helder weten, helder zien, helder horen, helder voelen, paranormaal zijn of verzin het maar. Veeg dat allemaal maar van tafel en vat dat samen als: intuïtie. En iedereen heeft intuïtie. Of je het gebruikt is een tweede. Je kunt echter niet geboren worden zonder intuïtie.

In de wereld waarin wij leven, nemen we alles bewust waar met onze zintuigen: zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Dit zijn je uiterlijke zintuigen. De zintuigen om de wereld om je heen waar te nemen. Maar je hebt ook innerlijke zintuigen en die samen vormen je intuïtie. Je innerlijke zintuigen helpen je om iets aan te voelen. Om een helder beeld te krijgen. Of om iets diep van binnen te weten.

Intuïtie gaat een grote rol spelen

De Nieuwe Balans Energie gaat over de balans vinden tussen het mannelijke en het vrouwelijke in ons allemaal. Iedereen heeft een soort sweetspot waarin je floreert. De balans daarin wordt erg belangrijk. Maar wat is er dan nou echt zo anders in die Nieuwe Balans Energie? We leven nu vanuit 100% ratio. En we gaan naar 60% intuïtie en slechts 20 à 30% ratio. Omdat we daar vaak zo ver vanaf staan, is het echt opnieuw beginnen. Maar maak je geen zorgen: iedereen heeft intuïtie. Het kan niet anders.

Onderbuikgevoel in de praktijk

Dit soort situaties herken je misschien wel. Stel je voor: jij werkt bij een bedrijf en je wordt voorgesteld aan een nieuwe collega. Al in de eerste seconde weet jouw systeem: ‘Oei, deze persoon geeft mij geen goed gevoel.’ Maar de beste man steekt zijn hand uit en lacht. Jij ziet die glimlach, je registreert dit en je verstand zegt: ‘Ah, geef hem een kans. Hij lacht toch?’ Jij besluit hem te vertrouwen en zes maanden later doet hij iets heel naars en achterbaks met jou. Je hebt je dus laten overrulen door wat je ogen zien. Terwijl je eigenlijk al genoeg wist in die eerste seconde. Als je nou op je intuïtie was gaan varen, was je meer op je hoede geweest. Maar we zijn soms toch best wel lieve, goedgelovige wezens. En dat aanvoelen, kun je echt wel trainen. Ook bij de aankoop van een product. Is het echt goed voor je? Want marketing is ook een vak natuurlijk. Maar wat is die allereerste ingeving? Die is namelijk echt.

Speel met je intuïtie

Je hoeft geen gekke dingen te doen om naar je intuïtie te gaan. Speel er gewoon eens mee. Begin met een kleine beslissing. Iets wat je normaal met je hoofd zou doen. Als het misgaat, is er niks aan de hand. Ga niet meteen een huis kopen of al je geld op rood inzetten in het casino. Ontdek wat je gevoel is, door gebruik te maken van de 1 seconde regel. Dat betekent dat je binnen 1 seconde antwoordt. Als je er langer dan 1 seconde over doet, zit je al in je ratio. Een andere manier om iets te benaderen is de vraag: wat zou liefde doen? Of wat zou wijsheid doen? Dat is ook een manier om het aan te vliegen. Ga de wei in en ga testen hoe dat uitwerkt. En als je ziet hoe het werkt, pak je er nog eentje. Dan maak je het steeds groter, steeds uitdagender voor jezelf. Natuurlijk kan het misgaan, maar zo leer je het wel. Je leert te vertrouwen op je onderbuikgevoel.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.