Wat komt je ziel doen op Aarde?

1 april 2022

Wat komt mijn ziel doen

Een goede vraag: wat komt mijn ziel hier doen? Allereerst is het goed om te weten: jouw ziel is eeuwig. Je ziel is levenskracht en kan niet vernietigd worden. Die blijft eeuwig bestaan. Jouw lichaam daarentegen gaat ooit een keer dood, die heeft niet het eeuwige leven. Een ziel wil oneindig leren, ervaren, ontdekken en groeien. Door jouw menszijn heen. Hij gebruikt daar niet één leven voor, maar heel veel levens. Mocht je ooit het gevoel van haast hebben? Weet dan dat dat dit gevoel in ieder geval niet van je ziel komt. Die heeft alle tijd van de wereld. In die zin hebben Oosterse religies gelijk als het gaat over reïncarnatie.

Praktijk aan de kennis toevoegen

Voorafgaand aan je hele incarnatie cyclus heeft je ziel al 99,9% van alle kennis tot zich genomen. Je zou denken dat ‘ie dan niet meer hoeft te incarneren, want hij weet toch alles? Dat is niet helemaal waar. Zie dat allemaal maar als theoretische kennis. Zielen gebruiken incarnaties namelijk om de praktijk toe te voegen aan de theoretische kennis die ze reeds hebben. Zo vergaar je naast kennis, ook wijsheid. Autorijden of zwemmen leer je ook niet uit een boekje. Dat moet je voelen en ervaren. Al lees je 10 boeken over hoe je kunt zwemmen, dan nog weet je niet hoe de opwaartse kracht van het water voelt en wanneer je precies moet bewegen om vooruit te komen. Kennis is leuk, ervaring telt.

Wat wil de ziel?

De ziel wil van alles ervaren. En iedere ervaring is even waardevol. Hoe voelt het als dit gebeurt of dat gebeurt? Hoe word ik daar door geraakt of juist niet? Wat doet het met mij? En hoe zet het mijn hele emotionele systeem in gang en wat doet dát dan weer met mij? Een ziel is nooit bezig met goed en fout, omdat die zich bevindt in een staat van eenheidsbewustzijn. Een ziel vindt alles goed zoals het is. Een bloemetje krijgen of een klap in je gezicht, is voor de ziel net zo interessant. Want zo kan de ziel ervaren wat er met je gebeurt als je daar doorheen gaat.

Alles is een les

Maar laten we dit eens uitvergroten. Stel je voor dat je in een arm land in Afrika woont en dat je te maken met hongersnood, een oorlogsgebied, onderdrukking, een pandemie of bedenk zelf maar iets…. Voor de ziel zijn het allemaal gelegenheden om dingen te leren, ervaren en ontdekken. ‘Hoe is dat? Wat doet dat met je? Hoe voelt dat?’ De ziel wil alleen maar praktische kennis toevoegen aan de theoretische kennis. Dus je komt hier leren, ervaren en ontdekken. Jouw ziel ook. Van iedere situatie groeit ‘ie weer een stukje verder. Uiteindelijk voegt ‘ie heel veel praktische informatie toe en is ‘ie volwassen geworden. Jouw ziel weet van de hoed en de rand. Met die kennis kan hij andere zielen ondersteunen, waar dan ook. Verder wordt de kennis gebruikt in het veld om te expanderen. Ook de schepping waar jij een deel van bent, blijft daardoor continu expanderen en groeien.

Planeet Aarde

Aarde is de meest complexe planeet in de hele schepping om te incarneren ziel. Alle planeten zijn allemaal klaslokalen en dit is de meest ingewikkelde. Al was je in de Middeleeuwen geboren, dan was het hier al een uitdaging. Dat komt omdat de dualiteit hier hoogtij viert: het diepste zwart en het helderste licht. Je zou het als ziel zo kunnen bekijken: ‘Aarde, Aarde, If I can make it here, I can make it anywhere.’ Het is alleen nu zo dat planeet Aarde in een bewustzijnsverandering zit. Een grote evolutionaire sprong die elke 13.000 jaar een keer plaatsvindt. Dat betekent dat heel veel zielen hierheen willen komen. Omdat een planeet waar jij je op bevindt, je de mogelijkheid biedt om je oude verzamelde bagages uit vorige levens op te ruimen. Want je kunt het meeste opruimen op een plek waar de omstandigheden extreem zijn. Je valt harder, maar je kunt ook sneller groeien. Daarom is planeet Aarde ‘the hottest club in town’ op het moment. Daarom is het hier zo druk.

Heel veel zielen komen hierheen om bagage op te ruimen, maar ook om het verschil te maken. Je denkt toch niet dat de schepping onvoorbereide zielen naar Aarde stuurt? Er zitten er genoeg bij die al vaker met dit bijltje gehakt hebben. Dit soort zielen hebben we nodig in deze tijd van bewustzijnsverandering. Hoe voelt het voor jou? Wat komt jouw ziel doen?

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.