Vrij zijn als een vogel in de lucht

11 mei 2022

Vrij zijn als een vogel

Wij denken dat we in een wereld van oneindige mogelijkheden zitten. Want we hebben een gemakkelijk toegankelijke gezondheidszorg en schoolsysteem. We hebben voldoende geld tot onze beschikking waarmee we leuke dingen kunnen doen. Wat valt er nog te klagen? In tegenstelling tot de mensen in armere gebieden, vinden wij dat we heel veel mogelijkheden hebben. Maar is dat nu écht zo?

Ja, het is absoluut waar dat we toegang tot veel dingen hebben. Dat er veel mogelijk is. Tegelijkertijd nodigen wij je uit om eens stil te staan bij de wereld waarin we leven. Een wereld die compleet over-gebureaucratiseerd is. Die helemaal doorgeschoten is in rationeel denken, in willen winnen, in doelen behalen, in bepalen wat wel en niet mag en moet. Wij leven eigenlijk in de gevangenis van onze eigen mindsets, omdat we zo geconditioneerd zijn te denken zoals iedereen dat doet en zoals hierboven te lezen is. In hoeverre zijn we dan eigenlijk vrij?

Vrij zijn

Ieder mens wil eigenlijk gewoon vrij zijn. Vrij in denken, in doen en in laten. Natuurlijk helpt het onze huidige maatschappij enorm wanneer we alles in vakjes en hokjes ordenen. Dan wordt het overzichtelijk. En tegelijkertijd benauwend. Heb je nooit gevoeld dat je liever de vogel wil zijn die over die hokjes en vakjes vliegt en die een salto maakt, wanneer het hem uitkomt? Zonder dat daar eerst toestemming voor gegeven moet worden?

Beperkte mindsets

Wij zijn opgesloten geraakt in onze eigen beperkte mindsets en we hebben vaak niet eens door dat het zo is. We doen het zo, omdat iedereen het zo doet. Maar als iedereen in de Rijn springt, betekent dit dan dat jij erachteraan moet springen? We hebben onszelf zo enorm vastgezet, dat we eindigen in mentale-, emotionele- en fysieke overbelasting. Ons hoofd vindt de oplossingen niet meer en zij die er voor gestudeerd hebben, lijken verdeeld te zijn. Dus hoe nu verder?

Begin bij jezelf

Het is niet zo, dat wij je oproepen om de barricades op te gaan en een revolutie tegen het systeem te beginnen. Dat heeft ook weinig zin. Kost je alleen bakken vol energie om er vervolgens achter te komen, dat je geen meter verder bent gekomen. De truc zit hem in het feit dat je het anders moet gaan benaderen. Dat begint puur en alleen bij jezelf en in jezelf. Je hoeft niet te vechten om je te bevrijden van mogelijke kettingen die je op je plek houden. Helemaal niet nodig. Bevrijd jezelf door op onderzoek uit te gaan in jezelf en om te ontdekken wie je nog meer bent. Kom erachter dat jouw beeld van jezelf en van de wereld om je heen super beperkt is. Dan ontdek je dat er zoveel meer is om voor te leven. Dat je die vogel kunt zijn die deze salto maakt en tóch deel uit kunt maken van die maatschappij. Sorry hoor, maar iemand moet het voorbeeld geven. Dat past toch wel bij jou?

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.