Chakra

Er bevinden zich 700 kleine chakra’s in je fysieke lichaam die meridianen genoemd worden. Er bestaan ook 7 hoofdchakra’s: bij je stuitje, onder je navel, boven je navel, hartgebied, keelgebied, tussen je wenkbrauwen en op je kruin. Je hebt nog 18 aanvullende chakra’s verdeeld boven je hoofd én onder je voeten.

Chakra’s zijn energiewielen die zich onzichtbaar in je lichaam bevinden. Ze reguleren o.a. je levenskracht (chi) in je lichaam. Chakra’s kunnen op verschillende snelheden draaien. Je kunt ze allemaal op de juiste snelheid laten draaien door de Vijf Tibetaanse Yoga oefeningen te doen. Als chakra’s te langzaam draaien, resulteert dat in vroegtijdige veroudering van die plek in het lichaam (bijvoorbeeld in je gezicht).

Chakra kennis komt niet alleen uit het gebied in en rondom India. Heel veel kennis komt uit het gehele Aziatische gebied. Chakra’s zijn heel gevoelig voor energiewijzigingen in je zijnstoestand. Ze reageren op elke kleine- of grote wijziging.

Er bestaat ook zoiets als een Unified Chakra Field. Daarin migreren allereerst stukje bij beetje alle chakra’s in één enkele chakra. Daarna verdwijnt ook deze chakra in een groot veld van energie. Dat is bijna niet voor te stellen, maar het bestaat echt.

Hoewel het een nobel streven is om je chakra’s te laten balanceren, is het eigenlijk onzin. Zo lig je daar, helemaal zen en in balans. Je stapt van de behandeltafel en stoot je dikke teen tegen de tafelpoot. Eigenlijk wil je de hele wereld bij elkaar tieren. Zeg maar dat met je handje tegen je balans. Kan je weer van voren af aan beginnen.

 

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.