Derde dimensie (3D)

De derde dimensie of 3D is een dimensie die zich afspeelt in ons verstand. Het is geen fysieke dimensie. De derde dimensie wordt geassocieerd met dualiteit en polariteiten (goed vs. slecht, hoog vs. laag, zwart vs. wit, kou vs. warm). De term ‘derde dimensie’ is afkomstig van de New Age beweging vanuit de jaren ’80-’90. De beweging gebruikte de terminologie dat we van de derde dimensie naar de vijfde dimensie zouden gaan. Er werd bedoeld dat er een bewustzijnsverandering plaats ging vinden. Zij bouwden voort op de kennis van de oude volken, zoals de Maya’s, Hopi’s, Lakota’s, Aboriginals en Queros die al duizenden jaren geleden aangaven dat die bewustzijnsverandering eraan zat te komen. Dat is overigens nu in volle gang.

Door een verkeerde interpretatie veranderde het idee van een bewustzijnsverandering in iets abstracts. Al meer dan 20 jaar wordt de term geroepen, terwijl iedereen wacht op het begin van de 5e dimensie (ook iets abstracts door een verkeerde interpretatie). De term ‘derde dimensie’ leidt dan ook bij veel mensen tot verwarring, omdat het een abstract, niet grijpbaar concept is.

SPIRIT heeft daarvoor een andere term aangereikt: Mannelijke Perspectief Energie. Met die term, wordt het concept herkenbaar en werkbaar voor iedereen. Op dit Nieuwe Balans Energie platform en in onze workshops leer je van alles over de Mannelijke Perspectief Energie en hoe het werkt.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.