Holisme

Wat betekent holisme? Holisme is synoniem voor volledig, het geheel. Holisme werd 100 jaar geleden door de Zuid-Afrikaanse militair en staatsman Jan Smuts ingevoerd. Hij werd beïnvloed door de evolutietheorie van Charles Darwin. De term wordt nu door Jan en Alleman gebruikt voor van alles en nog wat. Vaak onterecht.

Bekijk holisme als de som van verschillende delen van een mens. Jij bent een mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel én energetisch wezen. Samen vormen deze delen één geheel. Zeg maar een lekkere, mooie ronde taart. Dat is holisme. Als één van deze delen zich niet goed voelt, beïnvloedt dat de smaak van alle andere delen van de taart.

Stel je voor: jij bent emotioneel van slag doordat je liefdesverdriet hebt. Die emotionele onbalans zorgt er wellicht voor dat je even niet helder kunt denken (mentaal), maar dat je er ook buikpijn (fysiek) van hebt. Je voelt je helemaal niet in balans (energetisch) en het zet allerlei angstpatronen in gang (spiritueel), die je meegenomen hebt uit vorige levens en die nu opnieuw actief worden.

Door je bewust te worden van dit concept, ga je inzien dat je eigen welzijn (dus jouw holistisch systeem op orde houden), je hoogste prioriteit is. Je eigen welzijn is niet hetzelfde als: ikke, ikke, ikke en de rest kan…. Persoonlijk welzijn gaat over in balans zijn en dat uitdragen naar de wereld om je heen. Als jij goed in je vel zit, profiteert iedereen om je heen daarvan op een positieve manier. Als jij niet goed in je vel zit, heeft dit invloed voor de mensen om je heen op een negatieve manier.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.