Intentie zetten

Simpele dingen kun je altijd vragen aan het Universum. Zoals dat parkeerplekje in de stad, dichtbij je favoriete winkel. Weet gewoon dat het jouw taak is om te vragen en om dankjewel te zeggen. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Zeg dankjewel, wees dankbaar voor wat je krijgt. Maar ja, vragen om een parkeerplekje in de stad is nog niet echt intentie zetten.

Intentie zetten gebruik je met name als je richting in je leven wil aanpassen. Je wenst bijvoorbeeld meer te begrijpen over waarom je hier bent op deze planeet. Of over wat je hier komt doen. Maar ook hele eenvoudige vragen als: waarom komt zo’n meningsverschil met mijn zus op mijn pad? Je gebruikt intentie zetten om inzichten te verwerven alsook aan te geven dat je bijvoorbeeld meer duidelijk wenst omtrent jouw pad in dit leven.

Er is een simpele manier van vragen, die gewoonlijk goed werkt. Er is alleen een grote maar. Wat je ook vraagt, vraag het vanuit je hart, niet met je hoofd. Voel met heel je hart datgene wat je vraagt. Dat doet wonderen. Hoe vraag je? Hoewel je het op meerdere manieren kunt vragen, is de volgende zin altijd wel een leuke template die overal op kunt toepassen.

Let op: Ik kies ervoor om……., alhoewel ik niet weet hoe ik dit moet doen

De kunst is dat je de zin in de tegenwoordige tijd maakt, er geen ontkenning in zit en geen negatieve woord of woorden. Dus: Ik kies ervoor om GEEN ANGST te hebben, gaat niet werken. Het woord GEEN is een ontkenning en het woord ANGST is een negatief woord. Maak er dan van: Ik kies er voor om zelfverzekerd te zijn. Zoiets bijvoorbeeld.

Dus stel je voor dat je meer helderheid wenst te hebben in waar je nu naar toe moet gaan met je leven, dan kun je die vraag zo omzetten in een intentie: ‘Ik kies ervoor om volledige helderheid en inzicht te krijgen in hoe ik nu mijn leven verder moet vormgeven, alhoewel ik niet weet hoe ik dat moet doen. Dankjewel.’ Wanneer je je inzichten krijgt zeg je weer oprecht dankjewel. Hoe moeilijk kan het zijn.

 

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.