Kijk naar wat ze doen, niet naar wat ze zeggen

Er is een bekende uitspraak die afkomstig is uit de financiële wereld: ‘Kijk naar wat ze doen, niet naar wat ze zeggen.’ Daarin wordt verwezen naar wat grote bedrijven en overheden zeggen dat ze doen, maar uiteindelijk dan toch niet doen. Daarmee kunnen ze de waarde beïnvloeden van bijvoorbeeld valuta of van een product.

Deze tekst kun je ook uitstekend toepassen als je wil weten of je bijvoorbeeld aan een bepaalde training of opleiding moet gaan deelnemen om je pad van bewustzijn te laten groeien. Social media en internet schreeuwen blijvend om je aandacht. ‘Kom bij ons voor de laatste training over dit. Kom bij ons, want wij weten echt hoe het werkt’ en ga zo maar door. Het is moeilijk om door de bomen het bos te zien. Het is de wereld van wie het hardste kan schreeuwen en daar wordt vaak naar geluisterd.

De echte ‘meesters’ onder ons schreeuwen niet. Ze ZIJN. Ze zeggen niet alleen dat ze iets zo of zo doen, maar in heel hun handelen, in hun houding, in alles wat ze doen en hoe ze op alles reageren, lees je gewoon af wat ze doen. Je voelt hun oprechtheid in wie ze zijn. Misschien dat dit ideetje je verder kan helpen. Als we zouden leven in een wereld van de stomme film, waarin geen woord gezegd wordt: wie blijft er dan nog over? Kijk naar wat ze doen, niet naar wat ze zeggen. Vaak zeggen mensen dat ze het zo doen, maar doen ze totaal iets anders. Als het muisstil zou zijn…. wie voelt dan nog goed aan voor jou?

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.