Manifesteren

Wat is manifesteren? Goede vraag! Misschien moeten we het eerst anders aanvliegen. Vanuit een breder perspectief, ziet het er toch anders uit. Ken je de film ‘The Secret’? Deze is gebaseerd op het gedachtengoed van ‘de wet van aantrekking’. In de film worden tips en ideeën gedeeld hoe je iets wat je graag wenst in je leven, in je leven kunt laten manifesteren. Heel verleidelijk en aantrekkelijk. Jij vraagt, het Universum levert het je gewoon thuis. Komt dat ons even goed uit. Wij willen het met name graag afdwingen.

Het is niet zo, dat manifesteren niet mogelijk is. Integendeel: er is zo enorm veel mogelijk. Toch willen we je uitnodigen om het anders te bekijken. Iets willen manifesteren is gelijk aan iets willen hebben. Om iets te willen hebben, is er wilskracht nodig. Je kunt dat doen door affirmaties te gebruiken, vision boards te maken, te visualiseren en ga zo maar door. De crux zit hem echter in het feit dat wij de meeste dingen vragen op basis van wat ons ego wil. We zijn helemaal niet bezig met of iets voor ons hoogste goed is. Dat bepaal je door je af te stemmen op je intuïtie.

Dus jij wilt die miljoen op je bankrekening? Hmm…rationeel gezien, slimme keuze. En maar vragen en maar visionboards maken en maar wachten en er gebeurt niets. Hoe is dat nu mogelijk? Er kunnen tal van redenen aan ten grondslag liggen. Laten we er eens eentje erbij pakken. Stel dat je de loterij van 1 miljoen wenst te winnen. Maar wat zou je doen, als je wist dat die winst een prijs heeft. Dat je uitgave patroon zo hoog begint te worden, dat je straks met meer schulden zit dan je nu hebt. Dat je daardoor ruzie in je familie krijgt en mooie vriendschappen van nu, niet meer bestaan. Zou je dan nog om dat miljoen vragen?

Tenzij jouw eigen geschreven zielenplan voorziet in het verkrijgen van een grote som geld, ga je dat ook niet krijgen. Hoe vaak en veel je ook vraagt. Het leven werkt anders. Het houdt zeer beperkt rekening met wat jij wil, maar voor het grootste gedeelte met het grotere plaatje van alles. Leer gebruik te maken van je intuïtie. Stem je opnieuw af en je weet wat je moet vragen. Als je dat vraagt? Is manifesteren een peulenschil. Weet dat je intuïtie de tegenpool van je verstand/ego is. Als je vraagt vanuit je hart/ziel/intuïtie (het is allemaal één pot nat), ga je mee met de flow van het leven. Die werkt vanuit diezelfde stroom.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.