Meer doen, door minder te doen

Zou het leven écht zo gemakkelijk kunnen zijn dat je meer kunt doen, door minder te doen? Ja, dat kan inderdaad. Maar om te begrijpen hoe je daar profijt van kunt hebben, moet je ook begrijpen waarom het voor ons vaak zo lastig is.

Onze cultuur is groot geworden door hard werken. Door de eeuwen heen hebben we aan landbouw, veeteelt en visserij gedaan. Maar we hebben ook grote stukken grond uitgepolderd en grote stukken veen afgegraven. We zijn veelal groot geworden door het uitvoeren van fysieke arbeid. Dat heeft ervoor gezorgd, dat we te maken hebben gekregen met uitspraken als: ‘Voor niks gaat de zon op’,  ‘je denkt toch niet dat de gebraden kippetjes je in de mond komen vliegen’ en ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.’ En één van de laatste jaren die het ook goed doet is: ‘en door!’ Hoe dan ook, er moet hard gewerkt worden om vandaag nog brood op de plank te krijgen. Je kunt wel zeggen ‘ach, dat is toch niet meer van deze tijd’, maar het zit nog diepgeworteld in onze cultuur.

Het staat haaks op moeiteloos creëeren. Maar deze moeiteloze wijze van creëeren, hoort bij een andere manier van naar het leven kijken. Nu gaat het erom dat je op basis van je intuïtie te werk gaat. Dat je meebeweegt met de natuurlijke flow van het leven zelf. Niet van jouw leven, maar van hét leven. Is toch een beetje anders. Als je dat doet, ga je zien dat de dingen veel gemakkelijker gaan. Weten wij hier alles van bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie. Wij laten het leven voor ons werken.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.