Messias complex

Waar het redderssyndroom met zijn goedbedoelde bemoeizucht zich vaak beperkt tot het redden van één enkele persoon per keer, daar wordt iemand met een messias syndroom niet eens wakker van. Mensen die een messias syndroom of complex hebben, pakken het groots aan. Het gaat er vaak om dat ze hele grote groepen, hele beschavingen, hele bevolkingen van een planeet, tot zelfs hele Universa in verval willen redden.

Eén van de eigenschappen is vooral grootheidswaanzin. Het feit dat niemand het begrijpt, alleen zij. Dat de kennis die zij hebben, alleen bestemd is voor hen die daarvoor ingewijd zijn of elk geval klaar voor zijn (zijzelf dus). Maar dat betekent ook dat ze vinden dat de rest van de wereld niet klaar is voor dit soort diepzinnige dingen. Vaak voelen ze zich als de uitverkorene. Ze werken altijd met speciale zielen, extreem belangrijke engelen en ga zo maar door. Een groot ego hoort bij het messias complex.

Hun doel is de mensheid te redden van de ondergang, dan wel op te tillen naar een nieuwe staat van zijn en zonder de messias kan dat niet, is hun bescheiden mening. Hun kennis komt altijd of uit zeer hoog ontwikkelde samenlevingen (waar alleen zij altijd mee samenwerken en/of hun oorsprong hebben) of uit heel hoog ontwikkelde verrezen meesters (doet ‘t ook goed) en de meest belangrijkste engelen die er maar bestaan.

Zij vinden dat zij de enigen zijn die de wereld begrijpen en dat de rest nog niet zover is. Mensen met een messias syndroom vind je terug in de gehele historie van de mens. Het is geen vreemd verschijnsel. Tijdens een spiritueel ontwaken, krijgen we soms te maken met iemand die dat op een spiritueel vlak denkt te moeten doen. Weet gewoon dat alle zielen gelijk zijn. Dat niemand meer of minder is dan een ander.

Ja, je kunt inderdaad een rol hebben om de mensheid te helpen. Dat doe je door kennis te delen. Mensen met een messias syndroom houden graag alles voor zichzelf, omdat zij zelf wel kunnen bepalen (vinden ze zelf) waar de mensheid aan toe is en waar niet. Ze spelen soms zelfs voor God. Een messias complex wordt veroorzaakt doordat de betreffende mens vaak beïnvloed wordt door andere (niet geïncarneerde) zielen genaamd ‘misleiders’. Het is deze categorie zielen die de messias van antwoorden voorziet. Het kan leiden tot waanzin.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.