Nudge

Wat is een nudge? Een nudge betekent in het Engels een por of een zetje. Je hebt twee soorten nudges: de ego nudge en anderzijds is er een nudge van SPIRIT of je begeleiding.

Een ego nudge is dat je een heel goed idee krijgt om iets uit te gaan voeren. Het komt uit het niets. In ene heb je een briljant idee. Alsof het uit de lucht komt vallen. Bij een ego nudge wil je dat idee zo snel mogelijk uitwerken. Er is geen tijd te verliezen. Een ego nudge leidt tot normaal tot ‘instant satisfaction’. Maar je komt er na een korte tijd toch achter dat het ‘t niet is. Dat je te snel bent geweest en te kort door de bocht bent gegaan. Je had beter 3 dagen kunnen wachten en even kunnen voelen of het op dag 3 nog steeds een goed idee lijkt.

Een echte nudge is een idee van de schepping of SPIRIT dat aan je wordt aangereikt. Je kunt ‘m herkennen omdat je voelt: het heeft geen haast. Het komt er zeker. Maar wanneer is niet belangrijk. Het hoeft niet nu af. Je hebt alle tijd en ruimte om eraan te werken. Je herkent ‘m vooral ook, omdat het moeiteloos gaat. Een nudge komt gewoon binnen. Je zit ‘m niet te bedenken. Een echte nudge voedt jou met energie; een ego-nudge kost je energie.

Het kan zijn dat je een nudge van SPIRIT krijgt, maar dat je er vervolgens met je ego mee aan de haal gaat. In de Nieuwe Balans Energie is voor alles een plaats en tijd. Jagen doen we in het bos.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.