Omdenken

Omdenken is geen nieuwe term. Er zijn hele trainingen rondom dit onderwerp opgezet. Toch doe je het zelf ook vast wel eens, zonder je daarvan misschien bewust te zijn. Omdenken hoef je niet te leren, dat kun je al. Je hoeft je er alleen bewust van te zijn en toe te passen.

Een voorbeeld van omdenken in de praktijk. Een moeder brengt een kind naar school. Ze is al laat en het verkeer zit ook tegen. De verkeerslichten lijken alleen maar de kleur rood te kennen en het schiet allemaal niet op. De moeder is boos, omdat alles tegenzit.

De kabouter (kind) op de achterbank ziet het totaal anders. Doordat ze elke keer moeten stoppen bij een rood verkeerslicht, zegt het kind: “Mama, dat is toch wel fijn dat we zo nog langer samen kunnen zijn, hè? Elke keer moeten we even stoppen en hebben we nog meer tijd om samen. Ik vind dat hartstikke leuk. Jij ook?”

Omdenken is het pad van de meester, het pad van wijsheid. Die denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen. Kijkt naar wat er wel mogelijk is en niet wat niet kan. Alles is mogelijk. Je moet alleen je perspectief veranderen. Omdenken is een positieve staat van zijn en die staat van zijn draagt enorm bij aan je energiemanagement (waar krijg je energie van vs. wat kost je energie) en dus aan je persoonlijke welzijn (hoe lekker zit je in je vel).

Als je met een uitdaging zit, waar je niet uit kunt komen, omdat je vastzit in je denkpatroon, stel jezelf dan de vraag: wat zou wijsheid doen?

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.