Onderbewustzijn

Je registreert de wereld om je heen met je vijf zintuigen: zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Je mind is hetgeen waarmee je bewust waarneemt. Maar dit is slechts het topje: de 10%. De andere 90% wordt bepaald door jouw onderbewustzijn. Wat is het onderbewustzijn? Het onderbewustzijn stuurt (vitale) functies aan in je lijf. Zo knipper je daardoor automatisch met je ogen en klopt je hart de hele dag. Ook je dromen komen uit je onderbewustzijn. En je onderbewustzijn regelt dat je wakker wordt, als je bijna stopt met ademen. Jij hoeft al deze functies niet met je mind aan te sturen.

Het onderbewustzijn is meer dan het automatisch aansturen van je lijf. Het onderbewustzijn is een soort enorme harde schijf met extreem veel informatie. Dit is het werkgeheugen hoe je bepaalde dingen verwerkt. Continu wordt er data uitgewisseld met je bewuste mind. Heb je een bepaalde ervaring in je leven? Dan vormt je verstand daar een mening over. Die komt weer in je onderbewustzijn.

Maar je onderbewustzijn is nóg veel meer! Het is de databank van alle vorige levens, je innerlijk weten en je intuïtie. Het is een soort mega bibliotheek met een enorme schat aan kennis. Het functioneert als een soort van grote harde schijf, waarop je bewustzijn alles opslaat en er weer vandaan haalt als het dat nodig heeft. Je hebt dus je eeuwige kennis in principe altijd bij je. Of je er iets mee doet of überhaupt bewust bij kunt, is een tweede. Maar alles is er. Al is het 10, 100, 1000 levens geleden. Er gaat namelijk nooit iets verloren.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.