Power

De term ‘power’ is ontleend aan het boek ‘Power vs. Force’ van David Hawkins. Power beschrijft de staat van zijn die gaat over in het moment zijn, in overgave, van dromen over iets, van een staat van zijn waarin alles mag en kan, van wijsheid en inzicht en van liefde. Power is als zwaartekracht. We zijn allemaal slim en sterk, maar zwaartekracht kunnen we niet optillen. Het is gewoon.

Een voorbeeld  van power uit het verleden was bijvoorbeeld Martin Luther King met ‘I have a dream’-speech. Ik droom van dit. Ik droom van dat. In dromen is alles mogelijk. Droom maar met mij mee. Je vindt er geen stok om mee te slaan. Het is gewoon. Als King had gezegd: ‘I have a plan’, tja dan hadden we te maken met force. Zo gaan we het doen en dit is het plan.

Een ander voorbeeld was Mahatma Ghandi. India viel in die tijd nog onder het Engelse Rijk” het toonbeeld van onderdrukking en dus van force. Voor zover wij weten, heeft Ghandi nooit een Engelsman voor rotte vis uitgemaakt, tegen zijn been geschopt of hem een draai om zijn oren gegeven. Ghandi pakte het anders aan. Hij keek naar de situatie en zei: ‘Maar laten we het eens zo bekijken. En laten dit eens op die manier bekijken’. Door het anders te benaderen (vanuit power) kon uiteindelijk het Engelse Rijk de biezen pakken en werd India onafhankelijk.

Power overrulet in deze tijd altijd force. Met andere woorden: wijsheid overruled altijd slim zijn. Goh, grappig toch. Je zou toch maar wijs zijn: dan ligt er toch een fantastische toekomst voor je klaar nu in de Nieuwe Balans Energie.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.