Redderssyndroom

Het redderssyndroom is het verlangen om anderen te willen redden. Je vindt het voornamelijk bij mensen in de zorg, in het onderwijs en bij hele sociale mensen. Vooral ook in de spirituele wereld krijg dat ‘redden’ een enorme opleving. Want al die mensen die niet spiritueel ontwaakt zijn, moeten onze boodschap horen. Maar is dat zo? Niemand hoeft namelijk gered te worden. Iedereen heeft alle tools en alle kunde meegekregen om zichzelf te redden.

Eén van de belangrijkste aspecten van het redderssyndroom is goedbedoelde bemoeizucht. Daarin bepalen wij of iemand geholpen moet worden of niet. En ook nog eens hoe dat moet gebeuren. We houden er dan geen enkele rekening mee dat iemand door een waardevolle levensles aan het gaan is. Dan komen wij eraan met onze bemoeizucht en halen de hete kolen voor de ander uit het vuur. Daar de ander de levensles niet heeft kunnen afronden, wordt de situatie nogmaals gecreëerd met nieuwe poppetjes en situaties. Als je per se iemand wil redden en je overal mee wil bemoeien, begin dan eerst bij jezelf. Op jouw oprit ligt voldoende sneeuw om op te ruimen. Je hoeft niet bij de buren te gaan vegen.

De meeste redders oriënteren zich op hun directe omgeving. Maar er zitten er ook een aantal bij die het op een globaal of planetair niveau willen doen. De mensheid MOET gered worden. Denk je niet dat de schepping daar al lang in heeft voorzien?

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.