Relativeren

Relativeren is helemaal zo slecht nog niet. Spirituele mensen hebben er echter vaak een andere twist aan gegeven. Logisch en onlogisch tegelijkertijd. Laten we er een voorbeeld bij nemen. Je bent bezig op je spirituele pad. Je bewustzijn is reeds aan het veranderen en je begint op een aantal vlakken anders tegen het leven aan te kijken. Het maakt je blij (waarom zou het dat ook niet doen, nietwaar). Dan kom je terecht in een woordenwisseling met een collega op het werk en het gaat er hard aan toe. Je voelt je gekwetst. Wat doet die spirituele mind van ons dan? Die redeneert vaak zo:

‘Ja, dat was even niet leuk hoor, dat Henk me daarop aanviel. Ik vond dat echt niet fijn. Maar ach, ik kan ook niet boos zijn op Henk. Die ziet de dingen nog niet zoals ik. Die heeft die levenslessen en die inzichten nog niet gehad. Hoe kun je nu boos zijn op iemand die het niet begrijpt?’ Herken je het een beetje?

Wat gebeurt er hier nu? Jij wordt aangevallen, bent boos, denkt er nadien over na, relativeert alles en daarmee is de kous af. Wat een grapjas ben je. Zolang je energie op iets vasthoudt, moet je ermee leren dealen in je leven. Dat is een spirituele wet. Wat je hier gedaan hebt, is je boosheid ontkennen door meteen te gaan relativeren. Daarmee los je niets op. Je verstopt de boosheid gewoon onder een dekentje en kijkt er niet meer na. Lekker makkelijk hoor. Zodra Henk weer iets tegen je zegt, voel jij het al weer borrelen. Maar ach, jij bent toch spiritueel zo ver gevorderd, niet waar? Dan zal het je vast wel niet raken.

Hoe ga je er dan mee om? Jij wordt aangevallen, bent boos, denkt er nadien over na, neemt een kussen en schreeuwt je boosheid daarin uit. Of je neemt een vel papier en schrijft heel bot, in totaal ongepast taalgebruik, waarin je geen scheldwoord achterwege laat een brief aan de ander of desgewenst schrijf je een monoloog aan jezelf. Belangrijk is dat je je niet inhoudt. Schrijf letterlijk alles van je af. Schrijf je het met een pen op papier? Vernietig het meteen nadat je het gevoel hebt dat je alles gezegd hebt. Schrijf je het op je computer en dat ding vraagt: document opslaan, zeg dan NEE. Dit document is niet voor andermans ogen. Het heeft als doel om je energie te ontladen. Niet meer. Niet minder.

Als de energetische lading er van af is, ga dan pas relativeren. Voelt een stuk beter.

 

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.