Spiegelpaleis

Het leven is een spiegelpaleis voor ons. Jij bevindt je in het midden van je eigen spiegelpaleis. Elke situatie die in je leven op je pad komt, elke mens die je ergens raakt (op een leuke- of minder leuke manier) spiegelt je iets terug over jou. Met elke spiegel die je krijgt, zegt het leven tegen jou: ‘Ik, het leven, spiegel je nu dit terug. Dit gaat over jou. Wat zegt dit over jou? Maak je een nieuwe keuze nu het op je pad komt of blijf je bij je oude keuze? Wat ga je doen?’

Het leven is in die zin eigenlijk een fantastisch iets. Het biedt je de mogelijkheid om te groeien, om dingen die je niet meer dienen, los te laten. Maar het helpt je ook met je overgeven aan iets. Doordat wij gewend zijn om alles met het hoofd te doen, denken wij dat we geen andere keuze hebben, dan dat wat is. Hoe vaak heb je jezelf niet horen zeggen: ‘Ja, zo ben ik nu eenmaal’. Wij geloven dat we geen invloed hebben op wat in ons leven op ons pad komt. Het tegendeel is echter waar. Je hebt er juist bijzonder veel invloed op.

Wij gebruiken zelf het spiegelpaleis om de observeerder, de waarnemer en de toekijker te zijn in onze eigen wereld. Om onthecht naar iets te kunnen kijken. Maar ook om te begrijpen waarom iets ons pad kruist. Het helpt ons met het zetten van time-outs als dat nodig is. ‘Even een time-out. Waar ben ik nu in vredesnaam mee bezig?’ Het is alsof je, voor een moment, de tijd even stil zet.

Doordat we bewust worden van wat er in ons leven op ons pad komt, kunnen we de time-out oprekken. We kunnen eromheen lopen en ons de vraag stellen: ‘Dient dit ons nog?’ Mocht dat niet zo zijn, dan zijn er weer tal van manieren om dat wat ons niet dient, los te laten. Die manieren kunnen wij je hier bij het centrum voor Nieuwe Balans Energie allemaal leren.

Wij gebruiken het spiegelpaleis om elke dag weer een nieuwe versie van onszelf te schrijven. Want jij bent het centrum van jouw Universum. Heb je er nooit over nagedacht dat wat er in jouw leven ook gebeurt, jij er ergens altijd bij aanwezig bent?

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.