Sterke geslacht

Waar komt toch die uitdrukking vandaan dat mannen het sterke geslacht zijn? En klopt dat wel? Nee, natuurlijk klopt dat niet. Mannen en vrouwen zijn even krachtig en even sterk. Allebei hebben ze hun vlakken waarin die talenten naar voren komen. En allebei hebben ze vlakken waarin ze minder krachtig zijn.

We komen uit een tijdvak van 13.000 jaar. Zo’n tijdvak heeft telkens een centraal thema. Het oude tijdvak had als thema Mannelijke Perspectief Energie. Dat betekent dat alles bekeken wordt vanuit een mannelijk perspectief, door zowel mannen als vrouwen. Als gevolg daarvan zijn door de duizenden jaren heel veel van dat soort perspectieven tot bloei gekomen. We zien overal het patriarchische systeem naar voren komen. In samenlevingen, in religies en vooral ook in overtuigingen. Met zo’n centraal thema, kan het niet anders dat zoiets ontstaat. Nu anno de 21e eeuw zijn we nog steeds bezig met die manier van denken. Waarom worden vrouwen die dezelfde functie bekleden als hun mannelijke collega binnen een bedrijf, minder betaald voor hetzelfde werk? Vrouwen zijn echt niet minder en zeker niet zwakker.

Er zijn ook tijdvakken geweest dat de rollen omgedraaid waren. Dat we een matriarchisch systeem hadden. Dat mannen uitsluitend meetelden om voor het nageslacht te zorgen en niet meer dan dat. Toen zagen de vrouwen zich als het sterke geslacht.

Laten we dan maar een ‘zwakker’ punt van die sterke mannen erbij pakken. Wellicht dat je het wel kent: mannenpijn. Dit soort pijn dames, is niet te vergelijken met wat vrouwen ooit hebben meegemaakt. Het kan ontstaan bij een simpel sneetje in de vinger of een griepje op een zondag. Mannenpijn is natuurlijk altijd heel serieus te nemen. Het is het behoorlijk en dramatisch overdrijven van een beetje pijn als zijnde enorme pijn. Mannen schijnen te vergeten dat kinderen krijgen ook wel eens pijn zou kunnen doen.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.