Time out

De meeste reacties die we hebben op de dingen in ons leven, zijn als het ware een automatisch go-to-response. Indien dit gebeurt, dan reageer ik zo. We doen het allemaal en masse. Niemand uitgezonderd. Indien die situatie op mijn pad komt, dan kom ik in actie. Wanneer dit gebeurt, raak ik van slag. En ga zo maar door. We zijn ons meestal niet eens bewust van het bestaan van automatische go-to-responses in ons systeem, maar we doen het dagelijks heel veel keren achter elkaar.

Bewust worden en bewust zijn, brengt met zich mee dat je je gaat begrijpen wat automatische go-to-responses zijn. Door jezelf beter te begrijpen en te leren kennen. Door naar binnen te keren, ga je bewust worden van wat je doet. Dan zie je het leven niet als een grote massieve, solide kei, maar als oneindige facetten die samen een kei vormen. Dan haast je je langzaam en ga je veel bewuster met je leven om, zonder ook maar enigszins te zweven. Integendeel, je staat stevig met beide voeten op de grond. Daar is niets spiri-wiri aan.

Op het moment dat je je bewust begint te worden van die facetten, kun je tijdens een situatie waarin je terecht komt, de tijd als het ware stil zetten, een time-out nemen. Dan zeg je tegen jezelf: “Wacht eens even…waar ben ik nu in vredesnaam mee bezig? Is het inderdaad noodzakelijk om meteen boos te worden over iets, of voegt dat eigenlijk niets toe? Wat gaat mijn volgende keuze zijn?” Het is zalig om met time-outs te werken. Je voelt zo enorm veel innerlijke rust en vrijheid in je opkomen.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.