Tolereren en accepteren

Stel je voor dat je in een discussie zit en je moet eigenlijk tot een overeenstemming komen. Bijvoorbeeld met een partner, vriendschap of op je werk. Maar het kan ook zo zijn dat je op je bewustzijnspad zit en het leven je iets terug geeft, waarbij je eigenlijk je vraagtekens hebt. En misschien zeg je wel tegen jezelf: ‘Het is nu eenmaal zo, ik accepteer dat.’ Maar is dat zo? Accepteer je dat helemaal of ben je bezig met tolereren.

Telkens als een vraagstuk jouw pad kruist, waar er gevraagd wordt aan jou om iets te accepteren, stel jezelf de vraag: ‘Tolereer ik dit of accepteer ik dit?’ Het grote verschil is dat je bij acceptatie het helemaal neemt hoe het komt. Zonder enig vooroordeel en zonder enige vorm van energetische lading. Al die andere dingen noemt men: tolereren. Tolereren is gedeeltelijke acceptatie, dat betekent dat je er nog energie op hebt zitten, omdat je het er niet mee eens bent. Er is een spirituele wet die zegt: zolang jij er nog energie op vasthoudt, moet je er mee dealen in je leven. Op je vooral tolereert, vraag je dan af waarom? Waarom accepteer je de situatie niet volledig? Kijk of je kunt veranderen. Of je van tolereren naar accepteren kunt gaan, want dan stroomt de energie door.

Bij tolereren blijft er altijd iets achter hangen, een soort vernauwing in je systeem. Acceptatie is het pad van de schepping, het totaal omarmen van al dat is. Ga altijd voor acceptatie.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.