Waarom

Als je met bepaald patroon zit en niet weet waarom je doet wat je doet, is het raadzaam om te gaan onderzoeken waar je patroon vandaan komt. Iedereen heeft de mond vol van dat aan het transformeren zijn, maar zeg nu eens eerlijk… dat transformatieproces vindt vooral buiten ons plaats. Het is niet zo dat wij ├ęcht naar onszelf kijken en dan nieuwe keuzes maken in het leven. Dit, terwijl zoiets wel nodig is om jezelf te veranderen, om te transformeren van binnen naar buiten.

Je kunt een simpele manier van handelen toepassen op je vraag waar jij dat bepaalde patroon nu vandaan hebt. Stel dat je heel snel naar chocolade grijpt als je even emotioneel uit balans bent. Of dat je altijd boos wordt als je in een bepaalde situatie terechtkomt. Elk mens heeft patronen. De vraag is, wat ga je ermee doen? Kun je ermee spelen? Natuurlijk kun je dat! We moedigen je zelfs aan om ermee aan de slag te gaan opdat je jezelf beter leert kennen en nog beter leert begrijpen waarom je de dingen doet zoals je die doet. Hoe kun je zoiets aanvliegen?

Laten we het chocoladepatroon er maar eens bijnemen. Je begint met de vraag:
“Waarom eet ik dan chocolade?” Omdat ik me dan goed voel.
“Waarom wil ik mij goed voelen?” Omdat het anders pijn doet waar ik naar moet kijken.
“Waarom doet het anders pijn als ik er naar moet kijken?” Omdat ik niet geconfronteerd wil worden met dat iets.

Ga zo maar door. Ga door met vragen, waarom, waarom, waarom totdat je niet meer verder kunt. Vaak (niet altijd) vind je dan het antwoord op de vraag waarom jij de dingen doet, zoals jij ze doet. Je kunt ze ook aanvullen met vragen als (eruit vanuit gaande dat je bijvoorbeeld nu 35 jaar oud bent). Deed ik dat op mijn 30e ook al? Op mijn 25e? Mijn 20e… enzovoorts, helemaal terug naar je geboorte. Zo kun je duiden waar iets ontstaan is. Dat helpt je met de situatie te her-evalueren. Daarna kun je jezelf afvragen: dient die keuze, die aanname, die overtuiging van mijn 15e levensjaar mij nu nog? Zo niet, maak een nieuwe keuze. Je hebt altijd de mogelijkheid om een nieuwe keuze te maken. Altijd!

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.