Waterman tijdperk

We gaan van de 3e naar de 5e dimensie is een populaire uitspraak die al decennialang de ronde doet. Eentje die het ook goed doet is: we gaan van het vissen tijdperk naar het waterman tijdperk. Voor de meeste mensen zijn die twee beschrijvingen identiek aan elkaar. Het is gewoon een andere naam voor hetzelfde gegeven. Maar is dat zo?

Hoewel het op elkaar lijkt, is het toch anders. Laten we dan maar meteen alles recht zetten, nu we toch bezig zijn. Let op, daar gaan we. We gaan van de 3e naar de 5e dimensie is buitengewoon abstract. Niemand heeft enig idee wat dat is en hoe daar te komen. De hele spirituele wereld is er vol van, maar niemand weet het antwoord op de meest gestelde vraag van deze tijd: HOE DAN?

Vervang die abstractie door iets wat het wel werkbaar en tastbaar maakt zoals wij dat hier doen. We gaan van een tijdperk van de Mannelijke Perspectief Energie (MPE) oftewel het rationele denken oftewel: die derde dimensie naar het tijdperk van de Nieuwe Balans Energie (NBE), oftewel veel meer vanuit intuïtie en wijsheid doen en minder met vanuit ratio oftewel, die vijfde dimensie.

Er zijn inderdaad tijdvakken die synchroon lopen met de astrologische dierenriem. Echter deze tijdvakken duren vele malen korter dat het totale tijdvak van de Nieuwe Balans Energie. Eigenlijk worden de astrologische tijdvakken evenredig verdeeld over het NBE-tijdperk. Zo zitten we inderdaad in een waterman tijdperk. Om vervolgens na ruim duizend jaar de volgende stap naar het steenbok tijdperk te maken en zo verder.

Grote vraag blijft echter de volgende: het Nieuwe Balans Energie tijdperk duurt 13.000 jaar. Onze astrologische dierenriem kent maar 12 tekens. Zouden dat dan niet 13 tekens moeten zijn, daar het getal 13 in de Maya kalender als een belangrijk getal gezien wordt? Het getal 12 is meer gebaseerd op onze manier van naar de jaartelling te kijken. Want laten we eerlijk zijn: er zijn 13 volle manen en de vrouwelijke cyclus duurt 13 keer 28 dagen.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.