Hoe kom ik meer bij mijn gevoel?

Goede vraag! Hoe komt het dat we deze moeten stellen: hoe kom ik meer bij mijn gevoel? Dat is omdat we leven in een wereld van ratio, oftewel Mannelijk Perspectief Energie (MPE). Alles wordt met het hoofd gedaan. We denken enorm veel. Je hele intuïtie, dat gevoel van jou, wordt niet eens aangesproken. Zonde eigenlijk, omdat daar al je wijsheid, kennis en inzicht ligt.

Kleine kinderen die nog niet naar school gaan, zijn intuïtief zeer sterk. Zodra je naar school gaat, word je geacht om denktaakjes uit te voeren. Dat wat je energie geeft, groeit. Dat wat je geen energie geeft, zakt naar de achtergrond. We geven denken enorm veel energie en voelen daarom bijna niets meer. ‘Stel je niet aan, verman je!’ Voelen is schijnbaar een taboe vanuit de Mannelijke Perspectief Energie.

De evolutionaire sprong waar we samen in zitten, verandert alles. We gaan van 100% ratio (MPE) naar 60% intuïtie, 20-30% ratio en 10-15% van dittum en van dattum. De sprong dwingt ons om meer met ons gevoel te doen. Maar we zijn het verleerd, omdat het niet meer gevoed werd. Begin daarom heel klein. Stem je af op kleine kinderen en probeer te voelen wat zij voelen. Ga op een bankje in het park zitten en beoefen je favoriete bezigheid: mensen kijken. Stem je af op een persoon een eindje verderop. Voel wat de ander voelt. Zo bouw je het langzaam op.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.