Veelgestelde levensvragen

Er zijn van die vragen die meerdere mensen hebben. Ingewikkelde levensvragen. Als je antwoord wilt van hoe het echt is, ontdek dan hier de eerlijke en zuivere antwoorden op onze veelgestelde levensvragen.

Heb ik dit leven uitgezocht? Een terechte vraag. Steeds vaker komen we erachter dat het leven zwaarder en zwaarder lijkt te worden. Heb ik me hier nu echt voor aangemeld, zou je jezelf kunnen vragen. Is dit nu echt het leven dat ik zo graag wilde voorafgaand aan dit leven?

Hoe vreemd het ook klinkt, maar inderdaad een volmondig JA op de vraag: Heb ik dit (zware) leven nu uitgezocht? Iedereen zoekt zijn leven uit. Elke uitdaging, elke nieuwe situatie, elk ongelukje, ziektepatroon, carrièreloop, relatie….je zocht ze allemaal van te voren uit.

Dat deed je voorafgaand aan dit leven tijdens het schrijven van je zielenplan. Dat is je plan van aanpak voor dit leven waarin je nu zit. Voor elke nieuwe incarnatie schrijf je een nieuw plan. In een dergelijk plan schrijf je alles op waarover je iets wil leren, ervaren, ontdekken en hoe je wil groeien als ziel.

Dus, hoe begrijpelijk het ook is dat je het nu misschien zwaar hebt of dat het wellicht niet loopt zoals jij dat graag zou willen, weet gewoon: dit heb je zelf geschreven, zelf bedacht. Een ziel maakt geen fouten bij het creëren van een plan. Alles klopt tot in het laatste detail en het plan is veel omvangrijker dan jij ooit met je verstand zou kunnen bevatten. Hoe onbegrijpelijk het nu misschien is, waarom de dingen op je pad komen, zoals ze komen, weet gewoon dat je verstand maar een klein facet ziet van een groter plan. Dat je verstand en het ego denken dat dit facet het hele plan is, terwijl het maar een klein aspect van een groter plan is. Een plan dat je zelf geschreven hebt.

Waarom ben ik hier op Aarde? Je komt hier op Aarde om het verschil te maken, opruiming te houden en je leven te leven. Voorafgaand aan de hele incarnatiecyclus, heeft jouw ziel al alle kennis vergaard die nodig is. Maar als je alleen maar de theorie hebt over zwemmen, kun je dan al zwemmen? Alle theoretische kennis heb je al, nu ga je de praktijk aan de theorie koppelen. Je gaat het water in. Hoe voelt dat écht? Hoe is dat nou om te ervaren? Daarom ben je hier.

Kies jij je eigen leven uit? Jep. De pieken en de dalen. Je ouders. Je lichaam. Ziektebeelden. Relaties. Levenslessen. Je hebt het allemaal zelf uitgekozen. Je schrijft namelijk je eigen zielenplan. Je kiest je eigen leven dus zeker uit. Alles is namelijk een waardevolle ervaring voor de ziel. Dus als je iets niet bevalt, dan kun je jezelf afvragen: wat wil ik hier van leren, ontdekken of ervaren?

Goede vraag! Hoe komt het dat we deze moeten stellen: hoe kom ik meer bij mijn gevoel? Dat is omdat we leven in een wereld van ratio, oftewel Mannelijk Perspectief Energie (MPE). Alles wordt met het hoofd gedaan. We denken enorm veel. Je hele intuïtie, dat gevoel van jou, wordt niet eens aangesproken. Zonde eigenlijk, omdat daar al je wijsheid, kennis en inzicht ligt.

Kleine kinderen die nog niet naar school gaan, zijn intuïtief zeer sterk. Zodra je naar school gaat, word je geacht om denktaakjes uit te voeren. Dat wat je energie geeft, groeit. Dat wat je geen energie geeft, zakt naar de achtergrond. We geven denken enorm veel energie en voelen daarom bijna niets meer. ‘Stel je niet aan, verman je!’ Voelen is schijnbaar een taboe vanuit de Mannelijke Perspectief Energie.

De evolutionaire sprong waar we samen in zitten, verandert alles. We gaan van 100% ratio (MPE) naar 60% intuïtie, 20-30% ratio en 10-15% van dittum en van dattum. De sprong dwingt ons om meer met ons gevoel te doen. Maar we zijn het verleerd, omdat het niet meer gevoed werd. Begin daarom heel klein. Stem je af op kleine kinderen en probeer te voelen wat zij voelen. Ga op een bankje in het park zitten en beoefen je favoriete bezigheid: mensen kijken. Stem je af op een persoon een eindje verderop. Voel wat de ander voelt. Zo bouw je het langzaam op.

‘We gaan van 3D naar 5D’. De veel geroepen uitspraak dat we naar de 5e dimensie gaan, is afkomstig uit de New Age beweging uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw. Hoewel deze beweging het juist zag, zijn zij die de boodschap opgepakt hebben, deze boodschap abstract gaan interpreteren. Het werd daardoor tot op de dag van vandaag ongrijpbaar. Je wordt niet op een mooie dag wakker in een andere dimensie. Ook word je niet opgetild en naar een andere dimensie geslingerd. Allemaal onzin. Het verhaal is veel simpeler.

Volgens één van de Maya-kalenders vindt er elke 13.000 jaar een evolutionaire sprong in bewustzijn plaats. Dat is waar de New Age beweging naar verwees. Net als de Maya’s, Hopi’s, Lakota’s, Aboriginals, Queros en vele andere oude volken. Iedere periode heeft een centraal thema dat als een rode draad er doorheen geweven is. De vorige periode eindige in maart 2020 en had als thema: Mannelijke Perspectief Energie (3D). Oftewel: alles moet bekeken worden vanuit een mannelijk perspectief. Willen winnen ten koste van een ander en alles rationeel bekijken, zijn daar voorbeelden van.

De nieuwe periode begon in maart 2020 en heet Nieuwe Balans Energie (5D). Daarin komt de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf, maar ook in alles om ons heen, samen als twee zijden van dezelfde medaille. We gaan dus minder naar ratio en meer naar intuïtie (invoelen, aanvoelen, empathie en compassie). Bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie weten we daar héél veel van. En vooral ook hoe je dat nieuwe spel met de nieuwe spelregels kunt spelen.

Het Centrum voor Nieuwe Balans Energie maakt het mogelijk om dat wat ooit abstract leek, nu écht om te gaan zetten in de praktijk. Er naar te gaan leven. Met praktische tips, herkenbare situaties en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. Opeens realiseer je dat je al in 5D staat. Midden in de Nieuwe Balans Energie.

Jee (ja en nee). Bekijk het gewoon zo: heel veel mensen zijn nu hier om ‘gewoon’ hun leven te leiden. Ze hoeven het pad van transformatie niet op. Dat hebben ze gepland voor een later leven. Nu zijn jij en ik aan de beurt. In andere levens waren wij nog niet zover en stonden anderen op de plek waar wij nu staan. Alles schuift dus gewoon door. Die rationele partner van jou lijkt misschien mijlenver verwijderd van het Nieuwe Balans Energie denken. Er komt ooit een leven, waarin hij of zij staat waar jij nu staat.

De overgang naar de Nieuwe Balans Energie is een evolutionaire sprong. Het verandert de energie waarin we leven en als gevolg daarvan heeft het direct of indirect invloed op ons allemaal. Maar niet iedereen hoeft mee in het NBE denken. Je bent niet gedoemd als je niet meegaat. Dan ben jij een andere keer aan de beurt.

Zodra je begint te ontwaken, ga je merken dat je perspectief op heel veel facetten van je leven, verandert. Je bent niet meer dezelfde jij als voorheen. Zag je voorheen twee mogelijke oplossingen voor een probleem: nu zie je er misschien wel vijf.

De mensen om je heen, zoals familie, vrienden, collega’s en buren, lijken in de tijd stil te staan, terwijl jij van binnen totaal aan het veranderen bent. Opeens voel je je in je eigen familie, een vreemde eend in de bijt. Zij spreken Frans. Jij vloeiend Chinees. Iedere keer als jij op visite bent, moet je je aanpassen aan hun ritme. Dat is misschien frustrerend, maar weet: je kunt nooit van ze verwachten dat ze jou nu opeens begrijpen of kunnen volgen. Jij kunt wel afdalen naar hun level van begrip. Wees begripvol naar de ander en zoek gelijkgestemden om je eigen verhaal kwijt te kunnen.

Als extra vergelijking: jij hebt misschien het bewustzijn van formaat skippybal en de buurman eentje van een tennisbal. Het één is niet beter dan het ander. Maar jij kunt je aanpassen tot een kleiner formaat. Andersom gaat dat niet.

Nee, joh! Er hoeft niemand gered te worden. Iedereen heeft alles meegekregen wat nodig is voor dit leven. Jij hebt, voor dit leven, je eigen zielenplan opgesteld en de daarbij horende gereedschapskist gevuld. Alles wat jij nodig hebt, heb je meegenomen. Dat geldt voor iedereen.

Als jij vindt dat je een ander moet redden (want wie zou dat anders moeten doen, nietwaar?), dan is het zinvol om eerst naar jezelf te kijken. Het zegt namelijk meer over jou, als over de ander. Wellicht dat je een ‘redderssyndroom‘ of zelfs ‘Messias complex‘ hebt. Dat komt veel voor, met name bij mensen die zich met spiritualiteit bezighouden. Je vindt ze ook heel veel in de zorg en in het het onderwijs. Een redderssyndroom heeft zijn oorsprong meestal in andere levens. Je hebt het meegenomen naar dit leven en leeft het opnieuw.

Als jij het idee hebt dat je geforceerd je hoofd stil kunt zetten, dan heb je een grote uitdaging. Dat hoofd van ons mensen wil namelijk niet stil zijn. Een hoofd is niet stil, omdat je ego en verstand overal een mening over hebben.

Eigenlijk heb je dat onbewust zelf gecreëerd door alles met je hoofd te doen. Als je je hoofd stil wil krijgen, moet je begrijpen waarom dat ego zo roept. Waarom staat die aan het roer? Eckhart Tolle vertelt in zijn boeken veel over het ego. Lees die om te begrijpen waar je mee te maken hebt.

Als je begrijpt waarom dat ‘t gebeurt, dan kun je er mee leren spelen. Wil je het toch proberen om je hoofd stil te krijgen of je gedachtes te vermindering? Focus op je ademhaling, ga in je lijf, tel je tenen, verwonder je over iets moois. Hoe vaker je dat doet, hoe meer je uit je hoofd gaat.

Als jij je cosmic team of begeleiding niet voelt, dan betekent dat ‘t nog niet zover is dat jij ze moet voelen. Dan komt het misschien nog wel. Op het juiste moment, wat jij niet kunt sturen. Je wil het natuurlijk graag, je begeleiding voelen, maar je hebt het nu niet, dus heb je het nu ook nog niet nodig. Dat is één van de spelregels van de Nieuwe Balans Energie. Je hebt niks af te dwingen. Het komt wanneer het komt. Maar weet dat ze er wel zijn. Altijd. Voel maar eens.

Nee, joh. Het ego moet zeker niet dood en dat kan ook helemaal niet. Het ego is helemaal niet fout. Alleen mag het ego een andere rol krijgen. Een minder prominent aanwezige rol. Je wordt uitgedaagd om meer te leven vanuit je intuïtie, je gevoel. Het doel van het leven is om het ego en de ziel met elkaar in harmonie te krijgen. Om te gaan zien dat ze tezamen, twee zijden van dezelfde medaille vormen en elkaar, in de juiste verhouding, nodig hebben. Die juiste verhouding is: maak de keuzes met je hart/ziel en gebruik je ego om die keuzes te creëren en te manifesteren.

Magie van het leven kun je maar op één manier ervaren en dat is via je intuïtie. Dat is dus zeker niet via je hoofd. Het leven zelf werkt in een golfbeweging. Dat kabbelt altijd voort. Je intuïtie en die flow is één pot nat. Het is hetzelfde als je hart, praten met je cosmic team en je ziel. Het is de enige manier om dat spel van intuïtie te spelen. Dat gaat voorbij aan je rationele verstand. Het is niet mogelijk om magie te pakken met je verstand.

Als je wel denkt dat ‘t kan, dan heb je het gewoon mis. Je hebt verwondering nodig om naar magie te gaan. Dat zit niet in je hoofd, dat zit in je onderbuik. Als je het wil ervaren, ga dan in godsnaam meer naar jezelf te luisteren en leer jezelf kennen. Het is een kwestie van overgave. Dan stroomt het vanzelf.

Ja, tijd is een illusie. Tijd zoals wij het kennen, is bedacht door de mens. Het is vooral bedacht om de economie draaiende te houden en orde te creëren. Maar onze tijdberekening is helemaal niet in lijn met het leven zelf. Er zijn 12 maanden, terwijl er eigenlijk 13 zouden moeten zijn. Zoals er ook 13 manen zijn in een jaar. Het concept lineaire tijd is bedacht om het voor ons overzichtelijk te maken. Dat is niet slecht. Maar bestaat tijd nu echt? Nee, tijd bestaat niet. Voor alles is een tijd en plaats. Daarbij is alles nu. Dat is echter wat complex misschien. Maar ja, er is geen ander moment dan het nu-moment.

Hoe lang duurt deze evolutionaire sprong? Of de transitie van de Mannelijke Perspectief Energie (3D) naar de Nieuwe Balans Energie (5D). Nou, dat duurt een hele tijd. Misschien wel meerdere decennia of generaties lang. We hebben nu nog te maken met een hele garde mensen die denkt: ‘Ammehoela!’ Het duurt, zolang het duurt. Je kunt er zelf vandaag al mee beginnen, zodat je vanaf nu al kunt wennen aan die Nieuwe Balans Energie. En weet dat alles naast elkaar bestaat. Desondanks heb je de kans om mee het verschil te maken in de meest interessante periode: het snijvlak. We kijken er naar uit om dit samen met jou te doen. Samen deze wereld beter achterlaten.

Wat is je taak hier op Aarde? Dat is een legitieme vraag. Het is maar goed dat je niet precies weet wat je hier komt doen. Je mist compleet de essentie als je van A naar B rent. Het gaat er niet om zo snel mogelijk naar je einddoel te rennen. Wij zijn door die Mannelijke Perspectief Energie zo geconditioneerd dat we iets moeten bereiken.

Maar je hoeft niets te bereiken, het gaat om de reis. Daarbij is het niet de bedoeling dat je weet wat je hier komt doen. Oftewel: van het concert des levens krijgt niemand een program. Wat je vooral mag doen, is door ervaringen heengaan. En dat kan wel eens pijnlijk zijn. We willen vaak alleen de leuke dingen. Dat is een eigenschap van de Mannelijke Perspectief Energie die zich enkel richt op comfort. Maar het gaat om de leuke dingen én de minder leuke dingen. Regen én zonneschijn. Lusten én lasten.

De kans is groot dat je ziel er voor gekozen heeft om nu hier te zijn om schoon schip te maken of om mee het verschil te maken.

Planeet Aarde is het meest complexe klaslokaal in het hele Universum. Zeker nu we te maken hebben met een evolutionaire sprong. Die overigens met of zonder ons plaatsvindt. Planeet Aarde kan namelijk best zonder mensen. Maar wij kunnen nu niet zonder Moeder Aarde.

Wat wij er van vinden, interesseert helemaal niemand iets. Alle zielen die dit mee willen maken, zijn nu hier. Als je dit niet mee wilde maken, was je wel in 1960 doodgegaan. Iedereen heeft gezegd, ik wil NU hier zijn. Bevalt het je niet? Stop met zaniken en deal with it. Het is party-time hier om het mee te maken. Zo kun je snel transformeren, grote stappen maken en snel thuiskomen om de heroes journey te voltooien. Je hoeft er dus niet moedeloos van te worden, maar eigenlijk juist euforisch.

Het Universum heeft geen einde. Als je het bekijkt vanuit astronomisch oogpunt, dan is er een soort rand. Maar schepping technisch gezien is er geen rand. Alles loopt in elkaar over. Sterrenstelsels lopen over in andere stelsels. Het is een olievlek die constant aan het uitdijen is. Met je hoofd kan je daar niet bij. Alles is energie. Het is een energetisch veld wat constant in beweging is.

Ja, zeker. Er is leven na de dood. Jouw ziel is pure levensenergie en kan niet vernietigd worden. ‘Ja, maar er is er nog nooit eentje teruggekomen.’ Nou, dat is al helemaal niet waar, mensen kunnen soms feilloos zeggen waar ze gewoond hebben in een vorig leven. Kinderen hebben vaak herinneringen aan andere ouders. Alleen daaraan weet je al genoeg. Het boek ‘Yesterday’s Children’ van Jenny Cockell vertelt zo’n verhaal. Maar ook het boek ‘De zielenreis’ van Michael Newton vertelt er heel uitgebreid over.

Als je er van overtuigd bent dat je maar één leven hebt, dan wil je er alles uithalen. Alle kansen pakken die er maar zijn. Vanuit een hoger perspectief, zit het anders in elkaar. Je bent namelijk een spiritueel wezen met een menselijke ervaring. Niet een mens met een spirituele ervaring. Jouw ziel is eeuwig en die gaat nooit dood. De mens wel.

Maar wat heeft ‘t voor zin allemaal? Nou, jij maakt deel uit van het hele veld. Dus als jij groeit, kan alles expanderen. De uitkomst is altijd groter dan de som van de delen. Ons eigen groeiproces als ziel, is de basis voor andere zielen die voort willen borduren op hetgeen wij ervaren hebben. Nieuwe variaties op bestaande thema’s.

Als wij door ervaringen heengaan, dan worden we daar rijker van. Al deze ervaringen tellen mee. Van ieder mens. Zo kan het leven constant evolueren. Wat heeft het voor zin? Oneindige groei.

Jij komt hier om je leven te leven. Je voert je zielenplan uit, leert, ervaart, groeit en ontdekt. Maar je komt vooral ook spelen. Het leven is namelijk een spel. Bovendien is dit het leven bij uitstek waarin je het verschil kunt maken voor jezelf. Je kunt enorm gaan opruimen in je zielenarchief. Veel zielen gebruiken dit leven om terug te kijken op alles wat ze in andere levens hebben geleerd en ervaren. Daarna gaan ze aan de slag om de ‘tent’ eens uit te mesten. Dus grote opruiming te houden of in andere woorden: heel veel dingen te transformeren, zodat je die ballast die je toch niet meer nodig hebt, kunt achterlaten. Het woord ‘Aarde‘ betekent: plek van transformatie.

Er wordt helemaal niets van je verwacht. Men of geen enkele ziel verwacht niets van jou. Als jij in de filosofie zit dat ‘ze’ iets van jou verwachten, dan stap daar maar uit. Je hoeft niets te doen voor de spirituele wereld. Je kunt jezelf wel de vraag stellen: wat verwacht ik van mezelf?

Weet dat het leven helemaal niets van jou wil. Dat lucht op, hè? Het leven wil alleen maar dat je leert, ervaart, groeit en ontdekt. Heb je toch het idee dat er heel veel van jouw verwacht wordt, dan komt dat ergens anders vandaan. Het is interessant om daar eens naar te kijken. Is dat conditionering? Je omgeving? De samenleving? Waarom leg je jezelf druk op?

Is dit alles? Ja, als je het bekijkt vanuit het perspectief ‘alles zit in het nu’, dan is dit alles. Maar ‘is dit alles?’ Ja, maar tegelijkertijd nee, want er is nog zoveel meer uit het leven te halen. Neem geen genoegen met een slap patatje, als je recht hebt op een 5 sterren leven. Als je voelt: er is meer uit te halen. Ga dat dan zoeken. We helpen je er graag bij.

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.