De magie van ervaring

12 oktober 2022

We horen het steeds vaker: “Jullie teksten zijn zo mooi, ik word daar elke keer weer blij van. Maar telkens wanneer ik deelneem aan een playdate of een sessie en jullie ontmoet, dan is dat toch écht anders. De teksten krijgen ineens een extra dimensie.”

En inderdaad, hoe mooi onze stories op deze website ook mogen zijn, ze halen het niet bij de echte ervaring. Dat klinkt misschien vreemd. Want hoe kan er nu een verschil zijn in dat wat wij schrijven en in wat wij doen of wie wij zijn?

Alle kennis is in huis, toch?

De wereld van het rationele denken, heeft van ons mensheid een soort gemaakt, dat voornamelijk leunt op het lezen van kennis. Stel je voor: Je hebt nog nooit gezwommen en je wilt leren hoe je dit moet doen. Laten we ervan uitgaan dat je alle boeken in de hele bibliotheek daarover gelezen hebt. Dat je alles wat er ook maar op internet hierover te vinden is, gelezen hebt. Je hebt gelezen over opwaartse druk, zodat je blijft drijven. Er stond ook het één en ander geschreven over hoe het voelt als je kopje onder gaat en dat dit niet prettig is. Je hebt gelezen dat het water niet dezelfde temperatuur hoeft te hebben als je lichaamstemperatuur. Er is niets, maar dan ook niets wat jij niet weet over zwemmen.

De ontbrekende schakel

Maar heb je ooit echt in het water gelegen? Heb je ooit echt gezwommen? Heb je ooit echt gevoeld hoe het is als het water tussen je vingers door glijdt als je een armslag maakt? Heb je ooit echt ervaren hoe het is om kopje onder te gaan en helemaal geen lucht te krijgen? Nee, je hebt er alleen over gelezen. Je hebt het bestudeerd. En daarmee mis je een essentieel onderdeel van alles: de ervaring. Jij, lieve vriend, weet niet wat zwemmen is, als je niet de praktijk aan de theorie kunt toevoegen. Zolang dat je dit niet doet, blijft alles abstract en lekker makkelijk en vooral….veilig. Je mist de magie van de ervaring.

Zoals Simone in ons team altijd zegt:

“Je kunt er van alles over lezen, je kunt er van alles over schrijven, maar uiteindelijk moet je dóór de ervaring heen…”

Voordat Jolanda bij ons team kwam, zei ze:  Voor mij is de energie voor mij net zo belangrijk. Of zelfs belangrijker. Hoe voelt het? Een live ontmoeting met jullie vind ik daarom fijn. Hoe zou het zijn als we elkaar daar ontmoeten? Dan kan ik ook direct ervaren wat en vooral hoe jullie het doen.”

Blind varen op theorie of…

Als mens zijn we ontworpen om te ervaren. We zijn niet ontworpen om alleen maar boekenkennis tot ons te nemen. Dan zou de wereld heel abstract worden. En is die wereld voor velen niet heel abstract? Is het niet zo, dat “zij die ervoor gestudeerd hebben”, het allemaal zouden moeten weten? Maar is het ook niet zo, dat zij de meeste kennis uit boeken halen? Dat de meeste kennis juist theoretisch van aard is? En toch vertrouwen we op hen die de bieb leeg gelezen hebben en niet degene die in het water ligt. Een omgekeerde wereld, nietwaar?

Een schatkamer

Precies! Daarom vind je de echte magie in de ervaring bij NBE. Dat is de ware schatkamer die je ontdekt met onze playdates, sessies, trainingen en meer. Ervaar, speel, ontdek en verwonder met ons mee. Ervaar hoe prachtig de praktijk is. Hoe zeer je geniet van iets leren, lachen, plezier hebben, ontspannen en waarnemen dat je hele perspectief best wel een upgrade mag hebben.

Wij nemen je mee in wat ervaring met je doet. Dat is de gouden sleutel en onze kijk op de wereld. Papier is geduldig, zo ook onze mooie teksten. Maar als je ooit eens ervaren hebt hoe wij naar het leven kijken, hoe wij spelen met alles, hoe het je wereld verrijkt, dan wil je niet meer anders. 

Spring je in het diepe?

En (h)eerlijk: wij vinden het zo ontzettend leuk om jullie te ontmoeten.  De eerste playdate komt eraan op 19 november. Spring je met ons mee in het diepe? 

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.