Gemakkelijk loslaten

11 juni 2022

loslaten

‘Je moet het gewoon loslaten.’ Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Loslaten is één van de meest moeilijke dingen om te doen. Althans, zo ervaren de meeste mensen dat. Het lijkt zo’n simpel woord: ‘loslaten’. Maar er komt vaak nogal wat bij kijken om het daadwerkelijk te doen. Vaak komt dat omdat ons ego en ons verstand daar helemaal geen zin in hebben. Maar ja, soms heb je geen andere keuze. Dan kom je in een situatie waarin loslaten de enige optie is. Is er een manier waarbij loslaten makkelijker kan gaan?

Loslaten

Er is toch vast een manier mogelijk om los te laten? Ja, die is er ook. Maar zelfs al ken je die manier, dan nog is loslaten niet altijd een fluitje van een cent. Wat kan helpen, is begrijpen hoe wij mensen in elkaar zitten. Pas wanneer we ons eigen gedrag begrijpen, wordt loslaten al een stuk gemakkelijker.

Hoe dan?

Wij zijn geconditioneerd om te denken. Om alles met het hoofd te doen en om alles met het hoofd te sturen. Want controle willen hebben is een heilig iets geworden. Als we dan in een proces van loslaten terechtkomen, dan willen we ook daarin alles kunnen controleren. Dan willen wij zelf bepalen hoe, waarom en wanneer we dat doen. Wij willen zelf de regels van het spel bepalen. Verder bepalen wij zelf of we iets willen loslaten of niet. Die wilskracht van ons zit overal met zijn neus tussen. En welk gedeelte gebruikt wilskracht als handelskenmerk? Natuurlijk: je ego. Die twee zijn écht close met elkaar.

Loslaten op basis van wilskracht

Loslaten op basis van wilskracht is de meest gebruikte manier. ‘Vanaf vandaag stop ik met het eten van suiker.’ ‘Vanaf nu ga ik me nooit meer druk maken over die ruzie in de familie.’ Ga zo maar door. Op de één of andere manier denken we (met de nadruk op het woord denken) dat we van ‘t ene op het andere moment met iets kunnen stoppen of iets kunnen loslaten. Tja, werkte dat voor jou? Diep van binnen weet je best dat het een kwestie van tijd is voordat je weer je oude gedrag zit.

Relaxed loslaten

Er zijn andere manieren van loslaten, die veel relaxter werken. Daar zijn geen moeilijke methodieken of complexe mindsets voor nodig. Een goed gesprek is eigenlijk de sleutel tot dit alles. Wij zijn in de basis een ziel. Die heeft heel veel levens gehad en dus ook veel ervaringen op gedaan. Veel van de patronen die wij hebben, hebben hun oorsprong in andere levens. Een kopie van je zielenarchief vormt je onderbewustzijn. Als je een goed gesprek met iemand hebt, en je hele systeem intuïtief herkent dat wat er verteld wordt, dan ontstaat er magie. Dan wordt een gestolde massa waar je misschien al jaren meezit, opeens vloeibaar. Alsof de verstopping in de afvoer opeens door kan spoelen.

Lucht

Als je voelt hoe het is, dan ontstaat er lucht en ademruimte. De crux voor verandering zit ‘m in je bewust worden van iets. Wij mensen hebben fysiek gezien een zelfherstellend vermogen. Het sneetje in je vinger, heelt vanzelf. Maar ook mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch beschik jij over zelfhelend vermogen. Iedereen heeft dat. Dus als jou de waarheid wordt verteld die je (onder) bewustzijn en je ziel herkennen, dan schiet er vaak heel veel los. Dan laat je los omdat het intuïtief klopt, niet omdat het moet. Dat klinkt wat makkelijker, toch?

Op 7 juli vertellen Wiljo Dirkx en Anke Helena van der Vorst in Hortus Nijmegen over manier waarop je op een andere manier met uitdagingen om kan gaan. Over die oneindige mogelijkheden. Wij gaan verder waar de reguliere geestelijke gezondheidszorg stopt. Ook als je zelf coach of hulpverlener bent, ben je van harte welkom. Meer over de informatie avond.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.