Waar komt die buikpijn toch vandaan

9 februari 2023

buikpijn

Ik ben gezegend met twee prachtige dochters. Super meiden zijn het, allebei. Van kleins af aan hebben ze mij zien aanmodderen op dit pad van bewustzijnsgroei. Nu zijn mijn ex en ik allebei niet zo van het innemen van pillen, tenzij het echt noodzakelijk is. Dat betekent niet dat je eindeloos met pijn hoeft rond te lopen, maar om nu voor elk pijntje een pilletje te pakken, dat gaat ook te ver.

Anders kijken

Die meiden zijn zo ook door ons opgevoed. Maar doordat ik het pad van bewustzijnsgroei volgde, hebben ze daarnaast ook een andere kijk mee gekregen op het concept pijn hebben en hoe je daarmee omgaat. Vooral tijdens de pubertijd, wanneer de hormoonhuishouding op zijn kop staat en emotionele zaken enorm uitvergroot worden, was het van tijd tot tijd feest.

Buikpijn

Mijn jongste dochter appte: “Pap, ik heb buikpijn. Kun je daar iets aan doen?”Pa heeft geen toverstaf, laat ik dat voorop stellen. We appten over en weer. “Waar heb je buikpijn? Onder je navel of boven je navel?” “Onder mijn navel”, schreef ze dan. Onder je navel zou gerelateerd kunnen zijn aan 2e chakra issues, oftewel: De relatie jij met…..de wereld/jezelf/de ander. Dan appte ik terug: “Heb je ruzie met een vriendin en ben je daardoor van slag?”Haar antwoord was vaak: “ja, ik ben boos op….”

Appje

Nadat het inzicht was gekomen, stuurde ze een appje: “Pap, de buikpijn is weg”. Hmmm…..kan het dan zo simpel zijn? Is het inderdaad zo dat wanneer je je ergens bewust van wordt, de pijn vaak verdwijnt. Als je maar kan duiden wat de oorzaak is. Maar dat zou betekenen dat je die chemische substantie die wij pijnstiller noemen, niet hoeft in te nemen. En dat betekent weer een gezond lichaam. Noem mij maar gek hoor.

Groetjes,

&BE – Wiljo Dirkx

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.