Bewustzijn

Wat is bewustzijn? Het woord bewustzijn heeft meerdere betekenissen. We leggen de verschillende soorten bewustzijn uit.

Bewustzijn betekent je ergens bewust van zijn of worden, doe je met je vijf uiterlijke zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. We gebruiken onze vijf zintuigen om de wereld om ons heen waar te nemen.

Bewustzijn kan verwijzen naar bewustzijnsgroei of bewustzijnsverandering. Zo heeft elke ziel een hoeveelheid bewustzijn. Hoe hoger het bewustzijnsniveau van een ziel, des te verder is deze ontwikkeld en hoe accurater de antwoorden van deze ziel zijn (mocht je channelen).

Bewustzijn verwijst ook naar het feit dat alles energie is. Alles maakt deel uit van dat ene grote veld van energie, die grote Universele soep. Zo heeft alles bewustzijn. Niet alleen een mens. Ook een plant, vis, hond, bacterie, je laptop, huis, bril, auto, werk en je gedachten…alles heeft bewustzijn, omdat alles bewustzijn is. En alles wat bewustzijn heeft, daar kun je mee communiceren.

De term bewustzijn wordt eveneens vaak gebruikt als tegenhanger voor ‘het onderbewustzijn‘. Van sommige dingen zijn we ons bewust. Van anderen zijn we dat niet. Bewustzijn gaat vaak hand in hand met verstand en ratio, omdat daar onze vijf uiterlijke zintuigen op zijn aangesloten.

Over bewustzijn en hoe het werkt, zijn veel boeken geschreven. Bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie kunnen we er uren over vertellen.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.