Falen

Kun je eigenlijk wel falen? Jij bent perfect tot in het laatste detail. Niets aan jou is imperfect. Jij bent een kopie van die goddelijke vonk die in je zit. Die goddelijke vonk (je ziel) zelf is perfect tot de laatste punt, de laatste komma en tot in het laatste detail. Hoe kun jij dan niet perfect zijn?

Wij zien onszelf als mens (menselijk perspectief) en uiteraard vinden wij zelf dat er van alles op onszelf op en aan te merken is. Wist je dat topmodellen zelfs ontevreden zijn over zichzelf? Als die al ontevreden zijn over zichzelf, wat betekent dat dan niet voor mensen zoals jij en ik? Jij bent die goddelijke vonk (je ziel) en die is perfect. Dat betekent dat je op een hoger niveau (zielenperspectief) niet eens kunt falen. Ook al doe je nog zo je best.

Vanuit een zielenperspectief ben je dus echt totaal perfect. Ons menselijke perspectief heeft daar duidelijk een hele andere mening over. Niet alleen over onszelf, maar vooral ook over wat we van anderen vinden. Want laten we eerlijk zijn: ‘Er zijn er toch bij die er een potje van maken, is het niet?’ Vanuit ons menselijk perspectief gezien dan. We schromen niet om er maar lekker op los te oordelen.

Ook de ander is perfect tot in het laatste detail. Want ook de ander is gewoon mens die mag leren van zijn levenslessen, mag groeien door vallen en opstaan. Die misschien nu staat, waar jij ooit eens in een vorig leven stond. Maar nu ben je verder geĆ«volueerd. Ook die ander is gewoon een mens die hoopt dat iemand van hem of haar houdt, die zich geborgen wil voelen, die liefde wil ervaren, die gekoesterd wil worden en die gewaardeerd wil worden. We leren het meeste van de dingen die ‘misgaan’ of ‘fout gaan’. We leren niet zo veel van de dingen die gemakkelijk gaan.

Hoe je het ook draait of keert, jij bent perfect zoals je bent. Je bent niet in staat om te falen. Wel om te leren en om te groeien doordat je door allerlei processen in het leven gaat. Waar je ook je zinnen en je emotionele kracht opzet, is datgene wat je kunt ervaren in het leven. De mogelijkheden zijn eindeloos en jij dus ook.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.