Goedbedoelde bemoeizucht

Ja, het is echt met de beste intenties dat je de ander helpt. Het komt uit een goed hart, hoor! Wij mensen zijn sociale wezens en vooral als we in ons redderssyndroom terecht zijn gekomen, komt die goedbedoelde bemoeizucht in ons naar voren.

Dan willen we de ander heel graag helpen en dringen we ons als het ware op. Vanuit ons goede hart gaan wij de situatie wel weer eens fixen of de persoon helemaal goed in zijn vel laten voelen. Of wat het ook goed doet: eens even helen.

Hoe lief die instelling ook is, heb je er ooit bij stilgestaan dat je geregeld met jouw goedbedoelde bemoeizucht voorkomt dat de ander bepaalde levenslessen kan doorlopen? Natuurlijk, red de ander maar. Ga maar helemaal los. Jij kan het toch zo goed, nietwaar?

Grappig eigenlijk. Want nu haal je voor die ander wellicht de hete kolen uit het vuur, omdat je de ellende niet kunt aanzien, om vervolgens te moeten constateren dat die persoon een paar weken later weer een situatie creëert van dit kaliber. Dezelfde energieën zijn er mee gemoeid. Alleen is de situatie nu anders, als ook de poppetjes die meespelen in het spel.

Als je goedbedoelde bemoeizucht in jezelf constateert, bekijk het dan anders. Dat patroon zegt meer over jou, dan over degene die je wil helpen. Waarom heb je dat patroon? Wat wil je ermee bereiken? Is het er alleen maar opdat jij je goed voelt? En indien zo, waarom vind je het dan zo belangrijk? Zelfkennis is belangrijk in de Nieuwe Balans Energie. Je groeit er zo enorm van.

Meer ontdekken over de Nieuwe Balans Energie?

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.