Wij denken op Aarde dat we een zeer geavanceerde samenleving zijn. Zo hebben we een raket naar de maan gestuurd en we hebben een smartphone met heel veel handige apps aan onze hand geplakt. Maar zijn we ook een hoger ontwikkelde samenleving?
Het is zeker waar, wij zijn technologisch wel een beetje op weg. Maar zijn wij een hoger ontwikkelde samenleving? Nou… wij denken ook dat de Aarde de enige planeet is met leven. Maar de hele schepping zit vol met leven, wist je dat? Andere universa, sterrenstelsels en planetenstelsels zitten vol met leven. Net zoals dat van ons.
Sommige samenlevingen zijn minder ver ontwikkeld dan wij, maar het grootste gedeelte is veel verder ontwikkeld dan wij. Een hogere ontwikkeling kun je primair herkennen met het antwoord op de vraag: hoe gaan we met elkaar en onszelf om? Daarbij doe je niets om jezelf, noch een ander te schaden. De evolutionaire sprong waar wij nu doorheen gaan, is eigenlijk een bewustzijnsverandering naar een nieuwere staat van zijn. Wij zijn in die zin, een primitieve cultuur op Aarde. Een pre-crèche cultuur als het ware. Wij zijn helemaal niet volwassen. Wij denken van wel, maar kijk maar eens hoe we met elkaar omgaan. Dan is dat écht niet zo.
Hoe ga je met elkaar om is de maatstaf voor elke samenleving: hoog of laag. Een laag ontwikkelde samenleving herken je aan een totaal andere manier van met elkaar omgaan dan in een hoger ontwikkelde samenleving. Ieder voor zich en God voor ons allen. Ik, ik, ik. Hebben, hebben, hebben. Nu, nu, nu. Helemaal op jezelf en op je eigen comfort gericht (als ik het maar heb) en het persoonlijk gewin gaat boven alles. Maar ook het willen winnen tijdens spelletjes en tijdens sporten, zijn allemaal voorbeelden van een laag ontwikkelde samenleving. We doen al duizenden jaren niets anders. Kijk maar eens om je heen.
Hoger ontwikkelde samenlevingen kijken totaaaaaal anders naar het leven. Zij leven volgens het principe: wij zijn allen één. Dat betekent dat zij inzien dat alles met elkaar verbonden is, in één groot veld. Dat als je de ander pijn doet, dat je jezelf pijn doet. Alles, mensen, dieren, planten, alles is één groot veld van energie. Een hoger ontwikkelde samenleving honoreert de flow van dat veld en koestert dat veld van energie. Hogere ontwikkelde samenlevingen gaan niet met elkaar op de vuist. Dat is een teken van een zeer laag ontwikkelde samenleving. Je brengt de ander nooit schade toe.
Een andere eigenschap is dat ze zeggen: wat werkt voor het grote geheel? Hoe kunnen we er allemaal van winnen?
Maar ook: waarom zouden we dingen doen die niet werken? Onze samenleving staat bol van dingen die niet werken voor het grote geheel en toch voeren wij ze uit. Kijk naar ons onderwijssysteem, naar onze gezondheidszorg, naar onze manier van besturen en naar wetenschap. We manipuleren voedsel. We manipuleren hoe mensen denken. Draagt dat nou bij aan het welzijn van het grote geheel? Het draagt bij aan de macht van een aantal individuen. Maar niet iedereen wint hierbij.
Een hoger ontwikkelde samenleving kent ook geen bezit. Men bezit niets. Alles is van iedereen. Je kunt wel verantwoordelijk voor iets zijn, zoals een stukje grond. Dan is dat meer rentmeesterschap. Hoger ontwikkelde samenlevingen kennen ook geen juridische systemen, want wie moet er afgestraft worden? Er is ook geen politiek. Of grote bedrijfsterreinen en ga zo maar door. Hoger ontwikkelde samenlevingen gaan over samen, in harmonie en over in balans zijn met de flow van het leven zelf. Wat werkt volgens de flow? Niet volgens mijn eigen wens. Het begrijpen van de Nieuwe Balans Energie is al een bewustzijnsverandering op zich, want daar gaat het om: we zijn allemaal één en hoe kunnen we er allemaal beter van worden?
Met onderwijs, gezondheidszorg, wetenschap, besturen wordt totaal anders omgegaan. Hier wordt intuïtieve kennis uit het innerlijke weten toegevoegd aan bestaande wetenschappelijke kennis en inzichten. Je maakt dan gebruik van niet alleen de kennis uit dit leven, maar ook de vergaarde kennis uit andere levens die je al hebt opgedaan of op aan het doen bent. Geen enkele bron van kennis is beter of hoger dan uit een andere bron, maar samen zijn ze zo enorm rijk.
Als je het vanuit het Mannelijke Perspectief Energie bekijkt, zou je kunnen denken: ‘Goh, dat is ook een hippie cultuur. Gaan we terug naar de oertijd?’ Integendeel, we gaan niet terug naar de oertijd, maar wel naar de basis van het leven zelf. Wij hebben vrije wil en we kunnen redeneren. Dat heeft ons over de laatste duizenden jaren heen zo enorm ver verwijderd van de natuurlijke, organische flow van het leven, dat we eigenlijk de weg kwijt zijn. Zeg nu zelf, hoe gaan we uit deze misère komen. Weet jij het? We hebben er een potje van gemaakt. Dat duurt even om alles naar een nieuwe balans te brengen. Maar weet gewoon, we zijn al onderweg om een hoger ontwikkelde samenleving te worden.
Deel deze story:
Emmastraat 38
5981BP Panningen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van onze nieuwtjes.
© 2024 Nieuwe Balans Energie
Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.