Kinderen voorbereiden op school

19 augustus 2022

Kinderen energetisch voorbereiden op school

In het Noorden van ons land mogen de eerste kinderen al snel weer naar school. Na een lange zomervakantie is dat vaak even wennen. Voor het hele gezin. Natuurlijk zorg jij als ouder voor een broodtrommel en nieuwe gymschoenen. Maar er zijn meerdere manieren om voor te bereiden op een schooljaar. Zo kun je jouw kinderen ook energetisch een handje helpen met de aanvang van het schooljaar. Op ieder moment zijn er mogelijkheden om het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Wist je dat je bijvoorbeeld de materie voor dat schooljaar al kunt ‘downloaden’ in hun bewustzijn? En nee, het is geen valsspelen: er blijven genoeg uitdagingen over. Er is nog véél meer wat je kunt doen. Samen met • h o o l i m o o l i • geven we een aantal van deze tips en tools cadeau.

Dingen die je op school niet leert

Natuurlijk leren kinderen veel op school, maar er zijn misschien nog wel meer dingen die ze niet leren, in geen enkele opleiding. Tools waar je de rest van je leven plezier van hebt. Zo kun je jouw kids leren om anders te denken en jezelf positief te programmeren. Misschien kan jouw (nieuwetijds)kind dat van nature al, maar anders kun je ze een handje helpen om te herinneren. Hoe jonger je leert om in mogelijkheden te denken, hoe makkelijker het je af kan gaan. Zo kun je echt spelen met je onderwerp. En och, wat heb je daar veel profijt van. Als iedere uitdaging flexibel en kneedbaar is, dan ligt er een veld van mogelijkheden voor je klaar. En voel zelf maar… wat heb jij later voor inzichten gehad, waarvan je dacht: ‘Oh, had ik dit maar op school geleerd!’

Kinderen energetisch voorbereiden op school

Zo kun je een intentie creëren vanuit plezier en vertrouwen. Niet alleen voor je kids, maar ook voor jezelf. Je kunt er een handgeschreven brief van maken en op een speciale plek neerleggen. Eenmaal opgeschreven lees je de brief een dag voordat het nieuw schooljaar begint fluisterend voor. Geen uitleg nodig. Geen vragen van het hoofd van je kind (wat zeker in het geval van een tiener wel prettig is). Gewoon voorlezen en that’s it! Kind doet de was. Maar waarschijnlijk doe je dat zelf. Op onze Instagram accounts vind je een voorbeeld van de intenties.

Binnenkort delen we nog meer tips voor ouders, kinderen, juffen, meesters en scholen. We laten het organisch ontstaan. En gaan je kinderen al weer naar school en lees je dit op een later moment? Helaas, dan moet je wachten tot volgend jaar. Grapje! Natuurlijk kun je dit ieder moment doen, met of zonder je kind.

De intentie voor het schooljaar

Lieve (naam),

Ik lees deze brief aan je voor met de intentie om zo samen de volgende stap te voeden met plezier & vertrouwen.

Daarbij ben ik super dankbaar, dat alles in het dagelijks leven er al is om jou bij te staan, je te helpen en je precies dat laat ervaren wat je op dat moment nodig hebt.

Herinner je altijd:
… dat je perfect bent zoals je bent E N dat je daar trots op mag zijn.
… dat wanneer je doet waar je blij van wordt alles moeiteloos gaat.
… dat je hart je de weg wijst.
… dat je al spelend bij je wijsheid komt.
… dat je altijd kunt spelen tussen de regels en • j u i s t • buiten de lijntjes mag kleuren.
… dat je creativiteit & verbeelding de weg vrijmaken naar oneindige ∞ mogelijkheden.
… dat in het N U de inspiratie zit.
… dat door open te staan & nieuwsgierig te zijn je de weg vindt naar magie.
… dat voelen het nieuwe weten is.
… dat er geen goed of fout is, alleen een ander perspectief.
… dat er meerdere waar•nemingen zijn.
… dat je altijd leerling E N meester bent.
… dat delen het nieuwe vermenigvuldigen is.
… dat het leven geen wedstrijd is en je altijd ruimte hebt voor vrij spel.
… dat we compleet zijn door divers te zijn.
… dat pijn je goudmijn is.
… dat jij de buitenwereld kunt omtoveren, door je binnenwereld te veranderen.
… dat je onthecht het meest verbonden bent.
… dat er • a l t i j d • zielsveel van je gehouden wordt.

Door deze brief voorgelezen te hebben kunnen we vertrouwen, dat we dit alles in elk moment kunnen herinneren voor de fijnste (op)voeding om te (op)groeien.

Dank je wel voor het luisteren.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.