Relaties onder druk

30 april 2022

Relaties onder druk

De wereld waarin we in leven is aan het veranderen. We staan nu al met beide voeten in die ‘5e dimensie‘ waar iedereen het over heeft. Wij noemen dat hier overigens de Nieuwe Balans Energie (NBE). Maar dat is je vast niet ontgaan. Waarom juist deze naam? Omdat het alles veel tastbaarder maakt. Deze bewustzijnsverandering van de Mannelijke Perspectief Energie naar de Nieuwe Balans Energie maakt dat we anders naar alle facetten van het leven gaan aankijken. Zo ook naar relaties. Relaties komen daardoor en masse onder druk te staan.

Relaties onder druk

Een bewustzijnsverandering betekent dat je anders naar iets gaat kijken. Relaties, zoals wij die kennen, werden gevormd binnen de energie van de Mannelijke Perspectief Energie. Dan gaat het vaak om een bepaalde machtsstrijd, om winnen en om hiërarchie. Iedereen heeft daar in meer of mindere mate mee te maken. De energie van bewustzijn vormt het beeld hoe we naar iets kijken. Nu de verandering in bewustzijn gestart is, komt er druk te staan op allerlei facetten in ons leven. Relaties is er daar eentje van. De relatie met je partner, met je vrienden, met je familie, je buren, met collega’s of met wie dan ook.

Vriendschappen

We krijgen tijdens sessies steeds vaker dit soort vragen: “Mijn beste vriendin en ik kennen elkaar al vanaf de middelbare school. We doen veel samen en hebben écht veel lol gehad. Maar nu voel ik dat mijn pad begint af te buigen en dat zij op het oude pad blijft. Dat onze ideeën beginnen te verschillen. Voor mij voelt het anders en ik weet niet hoe ik het haar moet uitleggen. Ze is altijd zo lief voor mij, daar ligt het niet aan, maar ik voel het gewoon niet meer. Wat gebeurt er met mij?”

Partner relaties

Of dit soort vragen: “Mijn partner en ik zijn al jaren samen en we hebben lieve kinderen. Ik merk dat ik begin te veranderen. Dat hij maar blijft hangen in het rationele denken en ik daar gewoon steeds minder mee overweg kan. Ik wil me verbinden met hem, maar ik voel ‘t steeds minder. Erover praten heeft geen zin, want hij vindt het allemaal maar wazig. Ik voel dat we uit elkaar aan het groeien zijn. En wat moet er van de kinderen terechtkomen?”

Relatie met je kinderen

Ook komen er vragen over de relatie met je kind voorbij. “Ik heb altijd al geweten dat mijn dochter anders naar de wereld kijkt. Ze past niet in het bestaande systeem en heeft daar grote moeite mee. Ik merk dat ik aan het veranderen ben. Daardoor voel ik veel meer waar zij doorheen gaat. Ik voel nog meer verbinding met mijn dochter en dat is fijn. Tegelijkertijd begrijpt mijn partner er helemaal niets van. ‘Die meid moet zich niet zo aanstellen en gewoon naar school gaan.’ Hoe moet ik hier nu mee omgaan?”

En dan?

Het is een gegeven dat relaties en masse onder druk staan, gewoon omdat wij mensen veranderen. De energie om ons heen draagt bij aan die bewustzijnsverandering. En er is eigenlijk niets wat we eraan kunnen doen. We kunnen er alleen doorheen gaan en op je eigen intuïtie varen wat wijsheid is in de situatie. Diep van binnen weet jij wel of iemand nu écht een goede match is of niet. De basis van een fijne relatie is overigens niet dat iemand gelooft wat jij gelooft of denkt zoals jij. En denk nou niet dat je ‘verder’ ontwikkeld bent, want dat is spiritueel ego. Jullie paden lopen ‘gewoon’ uit elkaar. Maar makkelijk is het allerminst. Het is dan wel zo fijn om gelijkgestemden te vinden die begrijpen waar jij doorheen gaat. Mensen waarmee je je kunt verbinden, zoals hier op ons platform. Je bent écht niet alleen.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.