Wat is de Nieuwe Balans Energie?

26 maart 2022

Een verhaal over… hoe kan het ook anders: de Nieuwe Balans Energie (NBE). Maar wat is dat nou eigenlijk? De naam ‘Nieuwe Balans Energie’ is een eerbetoon aan dat de mannelijke en vrouwelijk energie in balans gaan zijn. Het is in feite de verandering van het spel van het leven.

We gaan van de Mannelijke Perspectief Energie (3D) naar de Nieuwe Balans Energie (5D). We gaan van ratio naar intuïtie. De NBE gaat over de balans vinden tussen het mannelijke en het vrouwelijke in ons. We zijn nu uit balans. We denken te mannelijk. Iedereen heeft een soort sweetspot waarin je floreert. De balans daarin wordt erg belangrijk.

Iedereen praat erover dat we van 3D naar 5D gaan. Maar hoe ziet 5D er dan uit? Worden we op een ochtend wakker in een andere dimensie? Worden we opgetild en in een andere dimensie neergezet? Hoe kom je in die zogenaamde 5e dimensie of…..ben je er misschien al en heb je het nog niet in de gaten? Indien zo, zou het dan niet fijn zijn als je wist dat je er was aanbeland en hoe je er dan mee om kunt gaan? Je bent namelijk reeds beland in die 5D wereld. Lijkt er niet echt op, toch? Maar het is wel zo. Dat betekent een enorme verandering van mindsets. De term “Nieuwe Balans Energie” is een andere omschrijving voor 5D in de praktijk. Hoe doe je dat nu?

Van ratio naar intuïtie

Maar wat is er dan nou écht zo anders? We gaan van leven vanuit 100% ratio naar 60% intuïtie en slechts 20 à 30% ratio. Omdat we daar vaak zo ver vanaf staan, is het opnieuw beginnen. Maar maak je geen zorgen: het antwoord ligt in jou. Jij hebt net zoals iedereen intuïtie. Het kan niet anders dan dat je daarmee in aanraking gaat komen. Je kunt je wel voorstellen dat er vanaf dat moment enorm veel gaat veranderen in jou en om je heen. Wat als we echt naar ons gevoel gaan luisteren?

Spel van het leven veranderd

Het spel van het leven is als het ware veranderd. Niet alleen gaan we terug naar onze intuïtie. Het betekent ook dat zaken zoals pushen, dwingen, pleasen en al die kenmerken aan het veranderen zijn. Er zijn als het ware nieuwe spelregels van het leven uitgedeeld. Dat betekent zeker niet dat ieder mens nu al meebeweegt. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar als jij voelt: ‘Dit geldt ook voor mij. Ik voel dat er meer is en ik voel die kriebel’, beweeg dan vooral lekker met ons mee.

Evolutionaire sprong

De verandering van de Mannelijke Perspectief Energie naar de Nieuwe Balans Energie is een enorme bewustzijnssprong, of evolutionaire sprong. Die vindt elke 13.000 jaar plaats. En elke keer is de sprong groot, maar anders. Op het moment dat zo’n sprong plaatsvindt, moet je eigenlijk je tactiek naar hoe je naar het leven kijkt, aanpassen. Je voelt dat alles anders begint te worden, omdat het niet meer klopt met waar jij je bevindt. Dat gaat gepaard met onzekerheid, angst, wanhoop, frustratie en ga zo maar door. Niemand heeft ooit gezegd dat zo’n bewustzijnssprong gemakkelijk zou zijn. Het zorgt er eigenlijk voor dat we van het ene uiterste, naar het andere uiterste gaan.

Het leven dat wij kennen, staat in schril contrast met de mogelijkheden die aan ons geopenbaard worden. Uiteindelijk gaat erom dat je de balans vindt en herstelt in jezelf. Dien ten gevolge herstelt de balans om je heen.

De reis naar de Nieuwe Balans Energie is niet iets dat je ‘eventjes’ doet als hobby. Het zet alles in je leven in beweging. Je beweegt door verschillende fases heen en het is lang niet altijd feest. Je gaat namelijk de confrontatie met jezelf aan en dat betekent: lusten en lasten. Je gaat zien dat het leven een spiegelpaleis is. En hoewel dat het soms confronterend, eenzaam en uitdagend kan zijn, is wat je ervoor terug krijgt fantastisch. Het geeft zoveel meer diepgang aan je leven. Je voelt het oneindig potentieel. En gaandeweg wordt het lichter, en lichter en lichter. Niet door je blind te staren op ‘licht & liefde’, maar door écht te zijn en alles te voelen. Te doen waarvoor je hier kwam op Aarde.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.