Spelregels van de Nieuwe Balans Energie

7 mei 2022

Ieder spel dat je speelt heeft een unieke set van spelregels. Bij elk spel dat wij spelen, ligt er een handig boekje bij met de spelregels van dat spel. Nu het leven eigenlijk de spelregels van het leven zelf heeft veranderd, is het wel handig om die spelregels Nieuwe Balans Energie er eens bij te pakken.

Alles met je hoofd vs. voelen

Eén van de belangrijkste Nieuwe Balans Energie spelregels: we deden alles met ons hoofd. Je bedenkt een idee met je hoofd en je rolt het uit met je hoofd. In de nieuwe wereld ga je zien dat een idee, inspiratie is. Je gaat inzien dat je eerst om je idee heen mag lopen. Dat je het van alle kanten gaat bekijken en dat je in gaat voelen of dit wel zo’n goed idee is. Als het goed voelt, ga je het pas uitwerken. Met je hart. Uiteindelijk ga je het creëren en manifesteren, pas dan gebruik je je verstand.

Controle vs. Overgave

In de oude wereld moet alles gecontroleerd worden. Alles moet in vakjes en hokjes. Omdat we bang zijn de controle te verliezen, moeten we alles controleren. Als er geen controle is, moet het tegenovergestelde waar zijn: totale chaos. In die Nieuwe Balans Energie wereld geef je je over aan de flow van het leven zelf. Het leven zit magnifiek in elkaar. Je voelt niet eens de aandrang om het te willen controleren. Je beweegt mee als een golf in de oceaan. Hier leer je overgave, loslaten en meebewegen. Want alleen zo kan balans tussen het mannelijke en vrouwelijke bestaan.

Serieus zijn vs. Spelen

In de Mannelijke Perspectief Energie nemen we het leven zo serieus. Omdat we alles willen controleren en willen overzien en we bang zijn dat we de controle kwijtraken. We leven een zeer rigide leven en daarmee zetten we onszelf klem. Er zit geen enkele flow in ons leven. Maar wat maakt het uit? Alles voor de controle en het overzicht. In de Nieuwe Balans Energie ga je zien hoe belangrijk spelen is. Je gaat zien dat je overgeven aan alles heel gemakkelijk werkt, als je speels naar het leven gaat kijken. Je gaat zien dat het helemaal niet zo moeilijk is, maar dat je het moeilijk gemaakt hebt. Je gaat zien dat spelen dé manier is om al die passie en hartstocht uit je te halen.

Oogkleppen vs. Oneindige groei

In de oude wereld leven wij in feite in het smalste stuk van de zandloper. De zandloper is synoniem voor onze kijk op de wereld. Erg smal dus. We leven als het ware met oogkleppen op. Niets is mogelijk, zonder dat het gecontroleerd wordt. Niks kan. Niks mag. Er moet nogal heel erg veel. Je bent weliswaar vrij, maar ben je écht wel vrij? Ben je zo vrij als je denkt of is het alleen maar schijnvrijheid? Je moet je aanpassen aan alles en iedereen, aan de maatschappij en aan je omgeving. Iedereen moet door dezelfde systemen heen, zoals het schoolsysteem en het zorgsysteem. Alles is overgereguleerd en overgestructureerd. Structuur is natuurlijk niet slecht. Maar overal waar je ‘te’ bij kunt zetten, kun je ook je vraagtekens bij zetten.

Eindeloze mogelijkheden

In de Nieuwe Balans Energie wereld ga je zien dat er eindeloze mogelijkheden zijn. Dat het zorgsysteem en al die oude systemen slechts mogelijkheden zijn van een heel scala aan mogelijkheden. Je gaat zien dat het enige systeem dat je kent geen wetmatigheid is, maar een veld van mogelijkheden. Opeens openbaart zich een wereld met oneindige mogelijkheden en perspectieven aan jou. Waarin je kunt kiezen zoals iedereen het doet. Maar waar je ook kunt kiezen voor iets totaal anders. En dat zijn we niet gewend. Opeens ontstaan er veel mogelijkheden tot groei, tot expansie en tot jezelf ontdekken. Mogelijkheden die niet bestonden in het rigide patroon van de Mannelijke Perspectief Energie.

Heel langzaam wordt de zandloper breder. Opeens kun je een nieuw spel gaan spelen. Dat spel heet eigenlijk: ‘out of mind’. Of in het Nederlands: ‘buiten zinnen zijn’. Let wel: het betekent niet hetzelfde als waanzinnig of gek zijn. Het betekent alleen dat je je rationele verstand passeert, door naar je gevoel te gaan. Kortom eindeloze kansen, eindeloze mogelijkheden en eindeloos potentieel. Alles waar je van gedroomd hebt en nog veel meer, ligt opeens in handbereik. Je gaat je ontplooien op manieren waar je nu nog geen voorstelling van kunt maken. Het enige wat je hoeft te leren, is het nieuwe spel te spelen en de spelregels van de Nieuwe Balans Energie te integreren in jouw leven.

Spelregels Nieuwe Balans Energie

Oud Nieuw
Alles met je hoofd doen Leven vanuit je intuïtie
Kwantiteit van leven Kwaliteit van leven
Serieus zijn Spelen
Oogkleppen op Oneindige mogelijkheden
Controle Totale overgave
 Eindeloos doorgaan / Uitgeput zijn  Energiemanagement
Jezelf wegcijferen Eigen welzijn eerst
Klakkeloos alles aannemen Universele waarheid aanvoelen
Leven vanuit ratio / Zoals het hoort Leef je zielenplan
Tegen de stroom inzwemmen Moeiteloosheid / Flow
Hokjes en vakjes denken Magie van het leven
Speelbal zijn van het leven Balans
(Ongewild) slachtoffer in een verhaal zijn Observeerder in een verhaal zijn
Alles alleen met je hoofd doen Communiceren met je begeleiding
Vingerwijzen Zelfreflectie
Ik ben nu eenmaal zo Het stopt hier bij mij
Force (druk zetten) Power (innerlijke kracht)
Ik moet er hard voor werken Geld volgt je staart
Onbewust leven Oneindige groei

 

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.