De zin en onzin van DNA activaties en lichtcodes

13 april 2022

De zin en onzin van DNA activaties

Hoe zit dat nou met die lichtcodes, DNA activaties en inwijdingen? Zie het gewoon zo: de mensheid is aan het veranderen, stukje bij beetje. Het spiritueel ontwaken begon rond 1987 en duurt nog steeds voort. Dat betekent dat (oude) nieuwe kennis beschikbaar wordt. We komen echter uit een wereld van ratio, van denken. We zijn vergeten om op ons gevoel te vertrouwen, zodat we vaak niet goed kunnen aanvoelen of die ‘kennis’ écht kennis is of dat iemand het bedacht heeft. Verder zijn we ongeduldig. Als iets te lang duurt, dan gaan we het toch gewoon halen? Want we willen het graag NU. Heel begrijpelijk als je ziet dat we zo letterlijk met alles in het leven omgaan. Geduld hebben is nu eenmaal niet onze sterkste kant op het moment.

Channelen

Met het spiritueel ontwaken van de mensheid, gaan mensen meer dan ooit channelen. Men gaat informatie van de spirituele werelden en van andere beschavingen zoals de Pleiaden en vele anderen opvragen of krijgt dat desgewenst aangereikt. Maar omdat wij nog altijd alles vanuit ons denken bekijken en niet aanvoelen of het klopt, gaan we er in een fractie van een seconde vanuit, dat het wel moet kloppen. Het komt tenslotte van daarboven. Heb je er ooit bij stil gestaan, dat veel gechannelde informatie maar gedeeltelijk en vaak totaal niet accuraat is? Het zijn onze aannames en verwachtingen die er vaak de mooiste verhalen van maken. 

Verder wordt veel van deze gechannelde informatie geleverd door wat men in de spirituele werelden ‘dolende zielen’ noemt. Zielen die zich tijdelijk tussen hemel en aarde bevinden en vaak maar wat graag gehoord willen worden. Mediums zijn fantastische kanalen om door heen te werken voor dit soort zielen. Dat verandert, zodra het medium écht op zijn of haar intuïtie gaat werken en zichzelf de vraag gaat stellen: waar komt mijn antwoord nu vandaan? ‘Check your source’ is het handelsmerk van de meester zelf.

Ongeduld

We zijn ongeduldig. We willen het nu. We nemen alles aan voor waarheid zonder ook maar te checken waar het vandaan komt. Het zijn de ingrediënten voor spirituele groei waarbij we van de ratio naar intuïtie gaan. We gaan leren, dat alles zijn plaats en tijd heeft. Dat alles precies op het juiste moment op je pad komt en wat nu echt klopt met je innerlijke weten en niet met je rationele weten.

Omdat we alles klakkeloos aannemen en omdat ‘t ook allemaal zo fantastisch klinkt, zijn termen als: DNA activatie, lichtcodes en inwijdingen zeer gewild. Je wordt er mee doodgegooid, zonder dat je ooit met je intuïtie, met dat diepe onderbuikgevoel checkt of dit wel klopt. Want heb je die nodig? Krijg je ze niet op het juiste moment, op de juiste plaats? Moet je er inderdaad achteraangaan om ze te ontvangen, zodat je mee kunt gaan in de spirituele groei? 

Jouw ziel maakt voorafgaand aan dit leven een zielenplan. Een plan waarin het beschrijft wat het wil meemaken, leren, ervaren, ontdekken en hoe de ziel wil groeien. Alles wordt daarin beschreven zoals relaties, je carrière, je ziektepatronen, je ongelukjes en ga zo maar door. Daarin staat ook je groeiproces beschreven. Waar je moet zijn om de volgende verandering in bewustzijn te doorgaan. Jouw bewustzijn kan al veranderen door een gesprek met een zwerver op straat. Dat kan jouw licht in jou totaal veranderen. Het kan je inwijden in het proces van nederigheid bijvoorbeeld, het kan je potentieel in jou (hetgeen DNA is) veranderen. 

Wens van het ego of de ziel?

Meedoen aan dit soort activiteiten in de hoop dat je dan sneller kunt groeien, is een illusie. Jouw groeipad heb je voorafgaand aan dit leven al gedefinieerd. Je bent nu hier om die keuzes te leven. Stel jezelf de vraag: als ik naar zo’n event ga, is dat dan echt omdat mijn ziel dat nodig heeft of omdat mijn ego dat zo graag wil? Laten we eerlijk zijn, het is ook leuk om naar zo’n event of een workshop te gaan. Al was het maar om gelijkgestemden te ontmoeten en om even jezelf te kunnen zijn. En natuurlijk verandert het altijd iets in je bewustzijn. Maar dat doet elke situatie, op elk moment van de dag eigenlijk ook met jou.

DNA activeringen, lichtcodes en inwijdingen zijn prachtige termen. Als je er blij van wordt, ga er dan vooral mee aan de slag. Het maakt ons hoe dan ook bewust dat we aan het veranderen zijn. Misschien klopt niet alles, maar er is tenminste beweging. En dat is goud waard als je ziet waar wij als samenleving honderden jaren lang in zijn blijven hangen. 

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.