Doe rustig aan

2 april 2022

Hoe vaak hoor je niet dat je op je pad rustig aan moet doen. En zeg nou zelf: krijg je daar niet altijd enorm de kriebels van? En daarbij, wat betekent dat nou: rustig aan doen. Mensen denken bij rustig aan doen dat ze fysiek geen inspanning mogen doen. Bankhangen, Netflixen, in de zon liggen en vakantie vieren worden vaak geassocieerd met rustig aan doen. Dat zou helemaal waar zijn als je alleen een fysiek lichaam was, met niks er bij. Maar je hebt ook een mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel systeem. Misschien moet je fysiek lekker gaan sporten, maar mentaal rustig aan doen. Of emotioneel onthaasten. Ga zo maar door. Of niet te veel spiritueel willen groeien in één keer.

Voor alles is een tijd en plaats

In de Nieuwe Balans Energie is het concept tijd totaal anders dan in de Mannelijke Perspectief Energie. We gebruiken het concept ‘voor alles is een plaats en tijd’. Dat in tegenstelling tot onze ervaring in de Mannelijke Perspectief Energie waar alles heel strikt gepland moet worden. Tijd is door de mens uitgevonden, niet door de schepping. Voor alles is een tijd en plaats is door de schepping uitgevonden. Niet door de mens. Dus je kunt als mens bijzonder weinig afdwingen op dit pad.

Zielenplan

Zie het gewoon zo: jouw ziel maakt voorafgaand aan dit leven een zielenplan waarin die gedefinieerd heeft wat je wil leren, ontdekken en ervaren. Daarin vind je ook je levenspad, carrière, relaties en nog meer. Dus eigenlijk heb jij voorafgaand aan dit leven al je planning klaar. De schepping hanteert die planning. De schepping hanteert niet jouw menselijke planning en verwachtingen. Als je het daar niet mee eens bent, ageer je tegen je eigen plan. Dat win je nooit. Vertrouw er maar op dat jouw ziel echt wel helder van geest was, toen ‘ie jouw plan maakte.

Stel je nou voor dat je op je spirituele pad bent en je bent helemaal enthousiast. Klaar om te vlammen. Je wil door. Hoe meer dat je leest, hoe leuker dat het wordt. Je hebt honger en wil nieuwe dingen leren kennen. En dat mag ook, dat is je goed recht. Je vergeet echter dat je hele systeem inclusief je hersenen die data moet kunnen verwerken. Je systeem zegt misschien ‘ik snap het’, maar eigenlijk begrijp je het niet. Dit soort informatie moet inbedden en bezinken. Dat bezinken kun je niet afdwingen. Dat heeft gewoon tijd nodig. Onze honger is zo groot dat we steeds meer, meer en meer willen. Hier zou je kunnen zeggen: doe eens rustig aan. Want als je al die informatie al had moeten hebben en kunnen verwerken, dan had je dat al gekund. Dat is één van de spelregels van de Nieuwe Balans Energie.

Hou het bij jezelf

Als je eenmaal aan het ontwaken bent en je bewustzijn begint te veranderen, dan ga je door een heel proces. Je gaat mogelijkheden zien die je eerst niet zag. Het is niet ongebruikelijk dat je systeem in een helper- en reddersmodus springt. Maar weet gewoon dat jij in de basis je handen vol hebt aan je eigen pad. Jouw ziel is zo uitgebreid, zo gelaagd en zit zo complex in elkaar, dat je eigenlijk nooit klaar bent. Gebruik de kennis die je opdoet om jezelf te transformeren, voordat je überhaupt eraan denkt om een ander te helpen.

Het leuke is, dat ons ego vast denkt: ‘Ja, ja, ik snap dit allemaal. Ik kan dat wel.’ We gaan zien hoe lang je dat volhoudt. Haast je dus gewoon langzaam. Je hoeft niemand te redden. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen pad. Jij kan er wel klaar voor zijn, maar andere aspecten in je leven niet. Heb gewoon geduld en ga altijd voor babysteps. Kijk eens naar de clip van Billy Jean van Michael Jackson. De volgende stap wordt echt wel voor je opgelicht.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.