Elke dag een nieuwe versie schrijven van jezelf

25 mei 2022

Wist je dat je iedere dag een nieuwe versie van je zelf kunt schrijven? Het begint dan met de leuke uitdaging: jezelf gaan ontdekken. Nu horen wij je denken: ‘Ik ken mijzelf heel goed hoor, ik hoef mezelf niet te ontdekken.’ Op een schaal van 0 t/m 10, waarbij 0 staat voor jezelf helemaal niet kennen en 10 voor jezelf perfect kennen, denken de meeste mensen dat ze op een 6, 7 of een 8 zitten. Hilarisch gewoon dat mensen dat denken. Je haalt de 0,1 niet eens. Niemand overigens.

Ons beeld van onszelf klopt niet

Het beeld dat wij van onszelf hebben, lijkt voor ons verstand compleet. Maar het is in principe zeer beperkt. Door te geloven wie jij bent (vaak ingegeven door je omgeving en wat je er gedurende je leven zelf van gebrouwen hebt), neem je eigenlijk genoegen met minder. Eigenlijk ben je een echte wijze oude, dikke eikenboom in het bos. Zo’n maatje waar je met je auto onder door kunt rijden. Maar het beeld dat jij van jezelf hebt is te vergelijken met een dun, iel berkenboompje in het bos. Dat komt omdat we als mens onszelf bekijken met ons verstand, met dat hoofd. Daarmee hebben we genoegen genomen met minder, terwijl we recht hebben op alles. En weet gewoon: alles zit al in jou.

Je met meer dan alleen mens

Als je je intuïtie gaat gebruiken en gaat inzien dat je niet een mens bent die een spirituele ervaring heeft, maar een spiritueel wezen met een menselijke ervaring. Je gaat dan inzien dat je veel meer bent dan alleen mens, maar juist een ziel. Je bent een verzameling van kennis, wijsheid en kunde uit zo enorm veel levens. Dat je oneindig veel onnodige patronen gebruikt in je dagelijkse leven. Dat veel van je gewoontes ontstaan zijn uit aangeleerd gedrag die je allang niet meer dienen, maar die je nog steeds toepast. Dat hetzelfde geldt voor veel van je overtuigingen, je percepties en oordelen.

Schrijf elke dag een nieuwe versie van jezelf

Nu is de tijd aangebroken dat je gaat inzien, dat je op al die vlakken kunt gaan spelen met die onderwerpen en dat je die kunt opruimen of vervangen. Dan schrijf je elke dag een nieuwe versie van jezelf. Jij bent niet je lichaam, noch je gedachten, je emoties, noch het beeld dat je van jezelf hebt. Je bent zoveel meer dan dat. Jij bent zo’n enorme bron van kracht: een waar power-house. Je bent het alleen misschien vergeten. Dat betekent dat de sluiers van de illusie hun werk uitstekend doen. Echter gaan heel langzaam, voor steeds meer mensen, die sluiers een beetje naar boven en mogen we de perfectie die we zijn gaan aanschouwen. Dat betekent dat zich een totaal nieuwe wereld voor ons openbaart.

Waar ben jij goed in?

Dachten we voorheen nog dat we een berkenboompje waren? Blijkt opeens dat die eik alleen maar dikker en dikker en groter en groter aan het worden is. Die had je even niet zien aankomen. Wij horen het je al zeggen: ‘Ja maar, hoe dan? Hoe leer ik mijzelf dan beter kennen?’ Dat is niet zo moeilijk. Begin eens met het maken van een lijstje met de dingen waar je goed in bent in dit leven. Al jouw talenten. Wij hebben het niet over waar je diploma’s en certificaatjes die je aan de muur hebt hangen. Maar waar ben jij nu écht goed in? Zoals een luisterend oor hebben, overzicht hebben, goed kunnen organiseren, lief zijn, verbinden, gevoel voor taal en ga zo maar door. Schrijf ze op en sta verbaasd over het feit hoe lang die lijst na een paar weken is. Dit ben jij ook, hè?

Hier bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie spelen wij voortdurend met deze materie. Hoe meer dat jij je van jezelf herinnert, des te meer mogelijkheden dat je hebt. Des te meer mogelijkheden je hebt, des te gemakkelijker het wordt om jezelf voortdurend te upgraden naar de beste, nieuwste versie van jezelf.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.