Alles zit al in jou

18 mei 2022

Alles zit al in jou

We zijn allemaal op zoek naar inzichten. We willen begrijpen waarom iets in ons leven gebeurt. Maar we willen vaak ook begrijpen hoe we iets kunnen veranderen in ons leven. We willen contact met die spirituele wereld en we willen nog zóveel ontdekken. Heel begrijpelijk. Maar waar vinden we die antwoorden? De meeste mensen zoeken naar antwoorden buiten zichzelf. Terwijl alles al in jou zit. Hoe zit dat dan?

Alles zit al in jou

We kijken het liefst in de verte voor oplossingen. Als het even kan, minstens tien kilometer voor ons uit, want daar moet toch zeker wel dé oplossing liggen. We vergeten echter dat de oplossing van de meeste vragen vaak direct voor onze eigen voeten ligt. Eigenlijk ligt het nog veel dichter dan dat bij ons. Alle antwoorden vind je namelijk in jezelf.

Jij bent degene die de vragen stelt. Maar ook degene die de antwoorden heeft. Ook al kun je er soms niet bij. Denk jij. Dat is een illusie. Alle antwoorden op alle vragen die je maar hebt, liggen in jezelf. De kunst is om te leren daar naar op zoek te gaan en ze te vinden. Met je hoofd ga je dat zeker niet redden. Daar zijn die hersenen helemaal niet voor ontworpen. Maar met je intuïtie kom je héél ver. Want je intuïtie is je gereedschapskist van innerlijke zintuigen die je toegang geeft tot je innerlijke weten. Dat diepe innerlijke weten waarin alle antwoorden die ooit gesteld zijn, liggen opgeslagen. En wees gerust: ieder mens heeft intuïtie.

We zoeken buiten onszelf

Het is voor ons mensen zo natuurlijk om alles buiten onszelf te zoeken. We weten niet beter. Niemand treft enige blaam hierin. We groeiden op in een wereld die de kennis bundelt in boeken, op Internet, op social media en middels andere kanalen. We weten niet beter, dan dat alle kennis buiten onszelf moet liggen. Er wordt ons aangeleerd dat als je je ergens in wil verdiepen, je dat ene boek moet lezen en je die training moet doen. Laten we eerlijk zijn: veel van die kennis ligt ook prachtig opgeslagen in die mediavormen.

Maar de antwoorden op de grote levensvragen? De antwoorden op waarom je bepaalde patronen hebt die je niet meer dienen. Waarom je de dingen doet zoals jij ze doet. Wat jou zo uniek maakt. Hoe dat nou zit met een bepaalde relatie. Wie je nu écht bent en wat jou diep van binnen blokkeert en ga zo maar door… je vindt de antwoorden niet in boeken. Je vindt ze in jezelf. Jij bent zowel de vragensteller, als degene die deze vragen kan beantwoorden.

Hoe dan?

Ben je benieuwd hoe je dat doet? Gebruik maken van dat rijke innerlijke weten? Het is niet zo ingewikkeld. Sluit je ogen, adem een paar keer diep in en uit en stel je vraag. Luister naar het antwoord dat mogelijk binnenkomt. Des te meer je op je intuïtie vertrouwt, des te gemakkelijker het gaat. Zo vind je moeiteloos de weg in je leven. Een pad dat jouw pad is, helemaal uniek en helemaal voor jou gemaakt. Alles ligt opgeslagen in jou. Zoek niet verder: jij bent het antwoord.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.