Zo lang dat je energie op iets vasthoudt, moet je ermee dealen

14 mei 2022

Zolang je er energie op vasthoudt

Je hebt vast wel ooit meegemaakt, dat een meningsverschil in een ruzie eindigt en een vriendschap voorbij gaat. Dat is pijnlijk en helemaal niet leuk. Voor niemand. Wanneer je in onvrede uit elkaar gaat, blijft er altijd energetische lading hangen op de situatie. Die kun je wel weg willen stoppen, door er niet naar te kijken, maar zo simpel is het nu ook weer niet. 

Spirituele wetmatigheid

Er is een simpele spirituele wetmatigheid, die stelt dat: zolang je energie op iets vasthoudt, moet je daar ook mee leren dealen in je leven. Iedere keer als de naam van de betreffende persoon ter sprake komt of je geconfronteerd wordt met iets, begint die vervelende splinter in je vinger, die rest-energie die je er nog op vasthoudt, op te spelen. En telkens begint het drama eigenlijk van voren af aan in je systeem.

Jarenlang energie op iets vasthouden

Er zijn mensen die dat met gemak decennialang volhouden: energie op iets vasthouden. Die ooit gebroken hebben met familieleden of voormalige vrienden en nog steeds héél boos zijn over wat er destijds gebeurd is. Tot op de laatste seconde van hun menselijke leven, houden ze dat wrok gevoel. Ook dat is begrijpelijk, want je hebt ‘t niet verwerkt. Je hebt er geen vrede in gevonden. Dat zorgt ervoor dat je er lading op blijft houden.

Nu zou je kunnen zeggen: ‘Ja maar, om dit op te lossen moet ik met de ander in het reine komen. Dat betekent dat ik met die persoon om de tafel moet gaan zitten. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.’ Maar is dat dan de enige manier om de lading er vanaf te halen? Nee hoor, er zijn meer manieren.

Zo kan het ook

Kijk, het enige waar jij grip op hebt, is hoe jij je erover voelt. Je kunt niets veranderen aan hoe de ander erin staat. Dus ga op zoek in jezelf waarom het je zo boos maakt. Wees de observeerder in je eigen verhaal en probeer in te zien, waarom iets je raakt. Pas als je dat begrijpt, kun je beginnen aan het proces van loslaten. De ander hoeft daar niet eens direct bij betrokken te worden (alhoewel het vaak fijn is om de lucht te klaren). Werk aan jezelf, laat los, geef je over en voel je weer vrij.

Zo is dat niet alleen met relaties. Het kan zijn dat bepaalde situaties in de maatschappij jou triggeren. Ook dan geldt: als jij er energie op vasthoudt, moet jij er mee dealen. Door aan jezelf te werken, ga je in die zin steeds lichter door het leven. Je laat iets los, waardoor er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Je voelt niet die aandrang om te reageren. Je loopt niet vloekend en tierend door het leven en je bent geen emoties aan het onderdrukken. Je komt erachter dat het leven eigenlijk heel erg fijn kan zijn.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.