Fases Nieuwe Balans Energie

10 juli 2022

Er bestaan verschillende fases in de Nieuwe Balans Energie. Het zijn verschillende processen waar we doorheen gaan. Het begint altijd met een wake-up call, dan volgt de ervaring, het herkennen en of de herinnering, gevolgd door loslaten, overgave en uiteindelijk volgt de nieuwe balans.

Wat zijn de verschillende fases?

Fase 1. Wake-up call

De wake-up call komt voort uit je eigen zielenplan waarin je zelf hebt gedefinieerd wat je wil leren, ervaren en ontdekken. En hoe je wil groeien. Als jij dit leest, heb je waarschijnlijk al een wake-up call gehad. Het betekent dat jouw ziel in zijn zielenplan heeft geschreven dat ‘ie wil meedoen aan de Nieuwe Balans Energie, aan die enorme bewustzijnssprong. Alsof je ziel heeft gezegd: ‘Word wakker, we gaan hier aan meedoen.’
Meer over de wake-up call >

Fase 2. Ervaren

De mensheid denkt veel problemen op te lossen door het met ratio te benaderen. En ja, er zijn veel manieren, methodieken en trucjes om dingen te transformeren. Maar op een dag houdt dat op. Dan blijft alleen nog maar over: door de ervaring heengaan. Je kunt niet weten wat nieuwe balans is, als je niet door de ervaring heengaat. Je moet het écht ervaren. Je moet ervaren hoe het is als je niet meer altijd je zin kan krijgen. Dat de spelregels veranderd zijn. We zouden het je kunnen vertellen, urenlang zelfs, maar dat is toch anders dan het in echt zelf te ervaren.
Meer over ervaren >

Fase 3. Herkennen & Herinneren

Pas als je door de ervaring heen bent gegaan, begin je je te herinneren hoe het écht zit. Hoe het leven werkt. En hoe het voelt als je iets vanuit flow doet. Je systeem herkent iets wat heel diep in jezelf begraven ligt. Je tapt in op je innerlijke weten. Dat voelt als een stukje thuiskomen. Ergens komt dit je allemaal heel bekend voor. Het voelt goed voor jou als je daarmee verder gaat. Dat soort herinneren zorgt voor een diep innerlijk geloof in jezelf.
Meer over herkennen en herinneren > 

Fase 4. Loslaten

Zolang dat jij er energie op vasthoudt, moet jij er mee dealen. Dat is een eenvoudige spirituele wet. Loslaten gaat letterlijk over loslaten wat je niet meer dient: gewoontes, patronen, gedachtes, overtuigingen, percepties en oordelen. Maar ook aardse dingen zoals vriendschappen, relaties, werk, de plek waar jij woont en ga zo maar door. Het gaat voornamelijk om bewust worden wat je los kunt laten. Zoals bijvoorbeeld: gehechtheid aan de uitkomst.
Meer over loslaten >

Fase 5. Overgave

Aan ons zwaar bepakte vrachtvliegtuig wordt gevraagd: laat die ballast los. Zodra je begint los te laten, beweeg je langzaam naar de flow van de hete luchtballon. Zo’n ballon wordt lichter en lichter naarmate je meer ballast overboord gooit. Je beweegt dan mee met de luchtstroom van het leven zelf. Het is dus hoog tijd om je over te geven. Geef je over aan die flow van het leven zelf. Jouw mening doet er in feite niet meer toe. Jij bent een onderdeel van het grote geheel. Daar waar het geheel naar toe gaat, daar ga jij. Dat is overgave. Het Universum is vele malen creatiever dan jij ooit kan zijn. Nu geef jij je over aan de flow van het leven zelf. Als een veertje in de wind.
Meer over overgave >

Fase 6. Nieuwe balans

De nieuwe balans is de balans in jezelf tussen het mannelijke en vrouwelijk deel in jou. Je voelt dat ze allebei heel krachtig zijn. Er is er niet eentje superieur aan de ander. Iedereen heeft zo zijn optimale sweetspot in het aandeel mannelijke en vrouwelijke energie. Dat hoeft niet 50%-50% te zijn. Maar je herkent dit, doordat er rust ontstaat in jezelf en dat je jouw eigenwaarde herkent. En dat jij in balans bent, ongeacht wat de wereld om jou heen van je vindt. Het voelt als een natuurlijke staat van zijn.
Meer over nieuwe balans >

Hoe zijn de fases van de Nieuwe Balans Energie toe te passen?

Wat je ziet, lijkt op een stappenplan. En god, wat zijn wij mensen dol op stappenplannen. ‘Geef mij de volgende stap, dan weet ik wat ik moet doen.’ De fases in de Nieuwe Balans Energie moet je zo dus niet bekijken. Het dient niet zozeer als een stappenplan, als wel een staat van zijn waar je tijdelijk in vertoeft om verder te groeien. De fases zijn niet bedoeld om je zo snel mogelijk naar een einddoel te brengen. Je zou kunnen denken: ‘Dat geldt voor al die anderen, maar niet voor mij’. Dan kom je echt van een koude kermis thuis. Deze fases gelden voor iedereen. Dus ga ook niet vragen aan anderen: ‘In welke fase zit jij?’ Dat is een buitengewoon onzinnige vraag, omdat je in het bijvoorbeeld in het aspect “relaties” in je leven in overgave zit, bij de andere (carrière & werk) in de wake-up call, bij weer een andere in loslaten en ga zo maar door. 

De fases zijn ervoor om je te helpen in te zien door welk proces je heengaat. Het is aan jou om te kijken hoe je daar mee omgaat en hulp te zoeken als je dat nodig acht. Het gaat er niet en nooit om door om zo snel mogelijk door die fases heen te denderen. Je zit niet voor niets in een bepaalde fase en dat is doordat je ervan kunt groeien. Daarbij: je bent nooit klaar, dus laat dat maar gerust los. Een ziel wil eindeloos lang groeien.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.