Vallen en opstaan

9 april 2022

dimensies

Geschreven door: Anneke Vogels
Persoonlijke ervaring

Wij van de Nieuwe Balans Energie gaan zelf ook nog iedere dag door processen en ervaringen heen. Hierdoor begrijpen we als geen ander hoe uitdagend het is om geduld te mogen hebben, controle los te laten en hoe pijnlijk de spiegel kan zijn van zelfreflectie. Ook weten we hoe het is als een deel van je omgeving jou totaal niet meer begrijpt. Kortom: niks menselijks is ons vreemd. En zo ging ik, Anneke, na de livegang van de website al meteen onderuit. Daar zit je dan bovenop al die prachtige kennis.

Flow vs. wilskracht

Het traject van de website ging voor ons alle vier een hele tijd relaxed en vanuit flow. Maar in het laatste stukje ging het aan mijn kant toch mis. Ik voelde me extreem verantwoordelijk, wilde de puntjes op de i zetten en alles optimaliseren. Allerlei patronen die helemaal niet zo goed passen in de Nieuwe Balans Energie. Maar bovenal kostte het me te veel energie en heb ik de laatste dagen op wilskracht gebouwd. Ik voelde ‘m al aankomen, maar toch ging ik nog eventjes door. ‘Want ach, dat kan ik toch best?’ Een dag later kreeg ik de rekening gepresenteerd: een rotgevoel. En ik weet hoe het ook anders kan, want zeker de eerste 90% hebben we ontspannen vanuit flow gecreëerd. Flow geeft energie, wilskracht kost bakken met energie.

Blokkade op ontvangen

Nadat de website live was, kon ik daar niet van genieten. Ik voelde een enorme blokkade op ontvangen. De bewustwording daarvan is al stap 1. Leuk is het natuurlijk lang niet altijd, maar het geeft wel mogelijkheden om een stukje van jezelf te helen. En die mogelijkheden bleken weer magisch mooi te zijn. Van visualisaties tot het pendelwerk van Wiljo: het zorgt vrijwel direct voor een stukje verlichting. Maar je moet wel die disbalans herkennen in jezelf en de verantwoordelijkheid daarvoor nemen. Dus ook al voel je je lichtelijk overbelast, dat is geen reden om uit te halen naar een ander. Je weet heel goed wie zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Moi! En daarmee heb ik niks verkeerds gedaan. Zulke dingen gebeuren, zodat je er van kan leren. Je ervaart het, doorvoelt het en het geeft je de mogelijkheden om te groeien. En groeien gebeurt door vallen (blijven liggen) en weer opstaan.

Hoe de Nieuwe Balans Energie toegepast?

Op het moment dat je je zo rot voelt en de tranen vloeien, dan weet je het soms niet meer. Denk jij. Maar eigenlijk weet je écht wel dat dit niet voor altijd is. En dat je vooral je gedachten in het diepste van het dal niet al te serieus moet nemen. Je weet maar nooit wie er aan het woord is op dat moment, misschien wel je grootste trauma uit een vorig leven. Het eerste wat ik heb toegepast is: rustig aan doen. Agenda leeg maken en terug naar mezelf. Ook ging ik een stuk spaarzamer met mijn energie om. En hoe uitdagend het soms is: ik heb de verantwoordelijkheid bij mezelf gelegd. Ik heb de disbalans op ontvangen erkend en ik weet dat ik zelf niet naar mijn grenzen geluisterd heb. Iets in mij wil daar soms dan ook graag nog eventjes over oordelen, maar dat dient je al helemaal niet. En dan? Opruimen die hap! Negatieve energieën uit je onderbewustzijn kun je perfect opruimen. Daar weten we hier bij de Nieuwe Balans Energie alles van.

Het pad van verlichting of bewustzijnsverandering is geen pad over rozen. Het kan zwaar zijn, enorm taai zelfs en soms zoek je wanhopig de nooduitgang. ‘Waar ben ik aan begonnen?!’ Maar weet dat het er niet om gaat dat je 24/7 in balans bent. Het gaat erom hoe snel je terugveert als je even uit balans bent.

Goed en nu dan?

Nu ben ik enorm blij met de website. Met wat er al live staat en wat allemaal aan de achterkant klaarstaat. En dat we dit soort praktijkervaringen met jou kunnen delen. Want met alleen de kennis ben je er nog niet. Het gaat ook om de toepassing daarvan en de ervaring. Die van jou, mij en iedereen. Dus zo gaat onze website stapsgewijs nog veel meer handjes, voetjes en gezichten krijgen. We laten het organisch ontstaan. Zo ging ik organisch even onderuit, koste me dat wat frustratie en tranen en stond ik weer op, in een nieuwere versie van mezelf.

Veel liefs,

Anneke

Pssst… weet je waar nou best veel veel tijd, liefde en wijsheid in zit? In ons Nieuwe Balans Energie woordenboek met bijna 150 termen!

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.