Vroeger was je nog leuk

12:54 Minuten

24 juni 2022

Video afspelen

Je ontwikkelt als mens. Als je dit leest, is de kans groot dat je al de nodige bewustzijnsveranderingen doorlopen hebt. Dat je al meer op basis van je intuïtie doet of in elk geval er interesse in hebt om er meer over te leren. Als we voor dit pad kiezen, verandert er vaak best wel veel in ons leven. Gaandeweg gaan we toch anders tegen de dingen in het leven aankijken. Dan komen we erachter dat onze oude perspectieven eigenlijk helemaal niet zo kloppend waren. Dat betekent dat we beginnen te veranderen als mens. Oh, en niet iedereen in je omgeving is daar even blij mee.

Veranderen als mens

Mensen die zich beginnen te verdiepen in het leven zelf, veranderen vaak nu eenmaal. Als je anders naar het leven gaat kijken, heeft dat impact. Misschien was je vroeger op de feestjes wel het middelpunt. Met je leuke en grappige opmerkingen. Jij maakte de feestjes en iedereen was blij dat jij er was met je goede humeur.

En nu zit je daar… Veel meer verzonken in jezelf. Wellicht rustiger van aard. Misschien zit je net in een uitdagend stukje van je proces en ervaar je groeipijn. Je vraagt je steeds vaker af: ‘Waar maakt iedereen zich toch zo druk om? Waarom gaan mensen niet, net als ik, op zoek naar zichzelf?’ Je bent niet meer het stralende middelpunt van een feestje. Maar ook niet de suffe pief. Het hoeft niet allemaal meer zo nodig voor jou. Je hebt een weg gevonden die jou heel blij maakt. Helaas zien de meeste mensen om je heen, dat nog niet. “Vroeger was je nog leuk”, is dan zo’n opmerking.

Vroeger was je nog leuk

Ja vroeger, toen je nog zo grappig was en iedereen aan het lachen maakte, ‘toen was je nog leuk’. Vreemd eigenlijk dat je niet die nieuwe jij mag zijn. Dat je alleen leuk gevonden wordt als je lollig bent. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook niet gemakkelijk om die nieuwe jij te presenteren aan de wereld om je heen. Je leeft tussen twee werelden. Hoe blijf je nu dichtbij jezelf? Hoe blijf je geloven in jezelf, terwijl jouw oude wereld gewoon op de oude manier voortleeft?

Het hoort erbij

Weet gewoon: jij bent niet de enige die dit doormaakt. Steeds meer mensen beginnen te veranderen. En alleen al die veranderingen zijn al uitdagend genoeg om ze zelf te doorleven. Het commentaar van anderen op jouw nieuwe gedrag, komt daar nog eens bij. Nee, gemakkelijk is dat allerminst. Weet je wat zo ‘vervelend’ is aan dat nieuwe pad van jou? Als je er eenmaal aan begonnen bent, is er geen weg meer terug. Het is zo verleidelijk om telkens dat nieuwe spel met die nieuwe jou te spelen. Dan neem je het commentaar van je omgeving maar even voor lief.

Volg je hart

Volg je hart, volg je intuïtie. Als die aangeeft dat je in jezelf mag keren, geef er dan ook gehoor aan. Je hoeft het leven van de anderen niet te leven. Je hoeft niet te voldoen aan de aannames en verwachtingen die anderen op je projecteren. Straks ga je een mooie balans vinden tussen de oude- en de nieuwe jij. Dan ben je nog steeds niet het middelpunt van een feestje, maar dans je net zo gezellig mee met iedereen. In de tussentijd blijf je gewoon jezelf. Wiljo vertelt erover in de video bovenaan.

Would you like to see the video in English? Check this video.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.