We zitten in twee werelden tegelijkertijd

28 maart 2022

Als je in de wereld om je heen kijkt, kun je je bijna niet voorstellen dat die Nieuwe Balans Energie al een paar jaar bezig is. Het leven is nu niet meteen totaal anders, nadat we in die zogenaamde 5e dimensie terechtgekomen zijn. Er bestaat nog steeds corona. Er is ook nog steeds afgunst en van een hechtere relatie met de mensen om je heen is ook al geen sprake. Dat is buitengewoon verwarrend. Zitten we nu in die Nieuwe Balans Energie of niet? Nou, eigenlijk zitten we in twee werelden tegelijkertijd.

Dus ja, we zitten er echt volop in. Maar het is niet zo, dat bij toverslag alles opeens anders geworden is. Die Nieuwe Balans Energie is een wereld die zich afspeelt in onszelf. Als we dat gaan inzien en er vervolgens mee gaan spelen, dan verandert de wereld in onszelf. Als gevolg daarvan veranderd de wereld om ons heen. En dat alleen maar, omdat wij zelf veranderd zijn.

Verandering heeft tijd nodig

Zo’n verandering heeft tijd nodig. Dat gaat niet van vandaag op morgen. En weet je waarom? Omdat we als mensheid aan het veranderen zijn. Misschien verandert niet iedereen op hetzelfde moment, maar vroeg of laat gaat een hele samenleving een keer mee. Dat kan echt wel meerdere generaties gaan duren. Maar laat je daar niet door ontmoedigen. Je kunt nu, vandaag de dag al, de vruchten gaan plukken. Dat doe je door te begrijpen hoe die NBE wereld werkt en hoe je het nieuwe spel, kunt spelen. Je hoeft niet te wachten totdat je kleinkinderen volwassen zijn. Het kan gewoon nu. Maar iemand, lieve jij, moet ermee beginnen. Waarom begin jij er niet mee?

We willen niet veranderen

De reden dat het meerdere generaties duurt voordat een hele samenleving meebeweegt, is omdat we niet willen veranderen. We willen ons huidige comfortabele leventje, die hedonistische levensstijl van ons, die hebzucht, die kortzichtigheid, die jaloezie, afgunst en ga zo maar door, niet loslaten en niet opgeven. Oh, dat ego toch. Het heeft zo’n grote, dikke vinger in de pap. Daardoor lijkt het voor ons onmogelijk om überhaupt op te geven. We eisen dat we elk jaar op vakantie moeten gaan, want we vinden dat we daar recht op hebben. We eisen dat we gelukkig moeten zijn. Het leven moet gaan zoals wij dat willen en vooral niet anders. Oei, zie je de bui al hangen? Er moet wel héél erg veel van dat ego.

Oude wereld opgeven

Het duurt een hele tijd voordat wij stukjes en beetjes van onze oude wereld hebben opgegeven, gewoonweg omdat die nieuwe wereld voor ons verstand en voor ons ego, nog te wazig is. Je ziet eigenlijk niet waar je naartoe beweegt, dus kun je ook geen richting bepalen. En daar, lieve jij, zit nu net de crux in het verhaal. Jij bent echt geconditioneerd om op je verstand te vertrouwen. Je weet niet meer hoe het is om op je gevoel, op je intuïtie te vertrouwen. Ooit toen je nog kind was, toen ging alles je moeiteloos af. Nu lijkt intuïtie een abstract begrip. Iets dat je eerst weer moet leren begrijpen. Je hoeft niets te leren. Je weet het al. Wen er aan om er weer op te vertrouwen: dat is alles.

Laveren tussen twee werelden

Tot die tijd laveren we tussen twee werelden in. We hebben één voet in de oude wereld staan waar ratio de boventoon voert. Een wereld overigens, die iedereen om ons heen ook aan ons terugspiegelt. We noemen die wereld ook wel de Mannelijke Perspectief Energie (ook wel bekend als de derde dimensie).

En dan is er nog die nieuwe wereld. We noemen die de Nieuwe Balans Energie wereld. Een wereld waar ons ego totaal geen grip op heeft. Maar die nieuwe energie duwt ons wel langzaam die nieuwe wereld in. Zodat wij stukje bij beetje leren om ermee aan de slag te gaan. Het kan zeker voelen als een spagaat. Want hoe moet je hier nu mee omgaan?

Gelukkig is er dit Centrum voor Nieuwe Balans Energie. Wij hebben hierover zoveel informatie verzameld, omdat we zelf door die processen heengegaan zijn. En dat blijven we tot op de dag van vandaag ook gewoon doen. Wij zijn niet anders dan jij. Ook wij leren elke dag weer hoe die nieuwe wereld werkt en we raken er best wel bedreven in. En ook wij staan met onze beide voeten in twee werelden tegelijkertijd. Wij zijn niet de hele dag verlicht en/of zen hoor. We zijn, net zoals jij, gewoon spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben en tijdelijk in een overgangsfase zitten tussen twee staten van bewustzijn.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.