Eindeloos vertrouwen

21 mei 2022

Eindeloos vertrouwen

De overstap maken van je rationale verstand naar je intuïtive mind is niet gemakkelijk. Bij je rationele verstand weet je namelijk dat als je er twee centjes in gooit, je gegarandeerd drie knikkers eruit krijgt. Het verstand, die ratio, is van de controle en houdt niet van onverwachte patronen. Hoe kan je nu vertrouwen op iets waar je de uitkomst niet van kent?

Geen grip

Waar je verstand precies weet hoe die ‘grip’ kan houden, lijkt je intuïtie daarentegen een veld te zijn van alleen maar onverwachte patronen. Twee centjes erin duwen, is geen garantie dat er überhaupt iets uit gaat komen. Intuïtie vraagt eigenlijk een soort van eindeloos vertrouwen te hebben in iets wat je niet kunt zien. Je kunt het niet meten, je kunt het niet weten en toch is er. Ja, ladies and gentlemen, daar hebben we toch wel een uitdaging te pakken in die Nieuwe Balans Energie.

Even wennen

Aan werken en leven vanuit je intuïtie moet je gewoon weer even wennen. Dit is een totaal nieuw spel, met nieuwe spelregels en mogelijk, andere uitkomsten. Toch zit er ook een grote onzekerheid in. Je kunt tenslotte niet de uitkomst sturen. Noch controleren. En dan zijn er vast ook mensen in je omgeving die niet begrijpen wat jij doet. Eigenlijk lijkt het erop dat je maar moet vertrouwen op de blauwe lucht. Op een flow, een God, een Hogere Zelf, een gids, een cosmic team, een Spirit team… Hoe dan ook, op iets waar jij als mens geen enkele invloed op lijkt te hebben.

Geef het tijd

Spelen met je intuïtie heeft gewoon tijd nodig. Wen er langzaam aan. Ervaar hoe het op momenten is dat je even geen controle hebt. Hoe voel je je dan? Wat doet het met je? Zeg nou eens eerlijk, vergaat die wereld nu écht wanneer je geen controle hebt? Of wil je best wel eens proberen om het kortstondig even zonder enige grip op iets te testen? Verwacht niet dat je in ene volledig vanuit je intuïtie kunt leven. Dat is een véél te grote stap. De enige weg is: babysteps.

Hoezo controle?

Uiteindelijk ga je inzien dat je helemaal geen controle over iets hebt. Noch ooit gehad hebt. Dat je er voor kunt kiezen om samen met de flow van het leven mee te bewegen of er tegenin. De meeste mensen doen overigens het laatste. Met de flow meebewegen is als een druppel zijn in een golf die over het strand rolt. Een golf bestaat uit heel veel druppels en samen rollen ze allemaal, zonder enige weerstand, dezelfde kant op.

Eindeloos vertrouwen

Als je dit spel leert spelen, ontstaat er vertrouwen in die andere druppels. In die flow, die je niet ziet en niet kunt controleren, maar die wel met je meebeweegt. Dan weet je ergens diep vanbinnen, dat het allemaal wel goed komt. Dat je blind kunt vertrouwen op iets, dat je weliswaar niet ziet, maar dat wel met je meegaat. Als gevolg daarvan laat je de gehechtheid aan elke uitkomst los, omdat je weet dat het leven creatiever is dan jij ooit zou kunnen zijn. Eindeloos vertrouwen laat je kennis maken met de wereld van magie, van wonderen, van verbazing en van liefde in zijn meest pure vorm. Daar wil je toch best twee centjes voor inleveren?

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.