Op reis door het woordenboek

12 maart 2022

Ga mee op reis door het Nieuwe Balans Energie woordenboek. Bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie hebben we een groot aantal spirituele termen van tafel geveegd en zijn we opnieuw begonnen met schrijven. Weg van de aannames, verwachtingen en bruggetjes die wij mensen in ons hoofd gemaakt hebben. Gewoon lekker fris vanaf een schone lei starten. In het Nieuwe Balans Energie woordenboek op deze website, vind je spirituele termen en van die typische uitspraken en woorden waar je in meer of mindere mate mee te maken krijgt op jouw eigen pad. Een feest der herkenning: van de lusten en lasten.

Theoretische kennis vs. ervaring

Als je alleen de theoretische kennis van bewustzijnsverandering of de Nieuwe Balans Energie tot je neemt, dan ben je er nog niet. Je kunt alle termen van A tot Z bestuderen of eindeloos veel wijze boeken lezen. Maar dan, hè? Hoe pas je deze theoretische kennis toe in jouw eigen leven. In real-life situaties. In deze evolutionaire sprong gaat het vooral om de ervaring opdoen. Dat is hoe je wijsheid verkrijgt. De termen helpen je een handje. Gebruik de kennis en verder voorziet het leven je gegarandeerd van allerlei situaties waar je deze kennis kunt toepassen. Dat hoeft niet in één keer allemaal tegelijkertijd. Dat kan ook helemaal niet. Maak gewoon babysteps voorwaarts.

Jouw pad

Weet je niet waar te beginnen met al deze termen? Dan is het een idee om eerst eens te lezen over wat die Nieuwe Balans Energie nou is. En wat is er nou zo kenmerkend aan de tijd die we maar al te goed kennen: de Mannelijke Perspectief Energie? De meeste zielen zijn hier nu op Aarde om mee het verschil te maken in deze overgangsfase en zelf opruiming te houden in hun zielenarchief. Hoe voelt dat voor jou als je dit leest? En psssst… je denkt toch niet dat het leven onervaren zielen neerzet op zo’n uitdagende plek als Aarde? Het loont dus de moeite om jezelf volledig te leren kennen en je eens te verdiepen in die innerlijke wijsheid van jou. Misschien heb je soms het idee: ‘Meeeeh, maar hoe kan ik dit dan doen?’ Dan is het hoog tijd om je weer volledig te herinneren. Je bent hier niet voor niks.

Spiritualiteit 1.0

Niet alleen staan er in het woordenboek termen die bij de Nieuwe Balans Energie horen, ook vind je er een aantal termen die vallen onder spiritualiteit 1.0. Niks mis mee, maar dat was de snuffel-fase. Zo kun je bijvoorbeeld helder zien, helder weten, helder voelen of helder wat dan ook allemaal van tafel vegen. Dat is gewoon je intuïtie. En ieder mens heeft intuïtie. Of je er iets mee doet, is een tweede. Bij het Centrum voor Nieuwe Balans Energie kunnen we je alles vertellen over intuïtie, maar ook over zielen, zielenplannen, soulmates, je zielenarchief en vooral hoe je op dat diepste niveau kunt transformeren.

Spelen met het woordenboek

Als je verder aan de slag wil gaan met jouw pad van bewustzijnsverandering, dan kun je spelen met het woordenboek. Lees de termen die je aanspreken en ga er eens over mijmeren. Niet piekeren. We doen alvast een voorzetje wat je er mee kunt doen.

 • Aanpassen en pleasen
  Dit is de oude, vrouwelijke energie: aanpassen en pleasen. Doe jij dat ook? En in welke situatie en waarom? Dient je dat nog? De nieuwe vrouwelijke energie is: overgave.
 • Afdwingen
  Afdwingen is de oude, mannelijke energie. De nieuwe mannelijke energie is duidelijkheid. Op welke vlakken gebruik jij nog die dwingende, forcerende manier van denken, zijn of doen?
 • Comfortzone en funzone
  Magie en wonderen bevinden zich in de funzone. Niet in de comfortzone. Hoe kun jij af en toe je comfortzone verlaten om meer magie te ervaren?
 • Falen
  Kun je eigenlijk wel falen? Neen. Knoop dat goed in je oren. Dat is top nieuws voor perfectionisten of onzekere mensen. Vanuit een zielenperspectief ben je echt totaal perfect. Ons menselijke perspectief heeft daar duidelijk een hele andere mening over. Wat als je niet zou kunnen falen, wat zou je dan doen?
 • Morfogenetisch veld
  Kan het zijn dat je meetrilt op een morfogenetisch veld? Als dat positief voelt, dan is dat misschien een fijne ervaring. Maar het kan ook zijn dat je op negatieve morfogenetische velden meebeweegt. Met alle gevolgen van dien. Weten dat het bestaat, kan je al helpen. Er zijn mogelijkheden om daar uit te stappen.
 • Spiritueel ego
  Heb jij het idee dat je verder ontwikkeld bent dan een ander? Het is niet zo gek dat je dat voelt. Spiritueel ego is iets waar je zeker mee te maken krijgt als mens. Het kan niet anders. Maar kijk eens een stapje verder. Hoe kun je hier uitstappen?
 • Oneindige mogelijkheden
  De Nieuwe Balans Energie staat voor oneindige mogelijkheden en oneindig potentieel. Doe je ogen eens dicht en voel eens aan hoe groots die mogelijkheden zijn. De tijd van beperkende kaders en overtuigingen gaan we achter ons laten. Beweeg lekker met ons mee.

Bekijk alle termen in het woordenboek >

 

Deel deze story:

 • Gelijkheid
 • Eenheid
 • Balans
 • Samen
 • Genieten
 • Spelen
 • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.