Ondernemen op de nieuwe manier

28 mei 2022

BoschhoeK

Gisteren waren wij met zijn viertjes van de Nieuwe Balans Energie bij het event van . h o o l i m o o l i . Het was een heerlijke middag en avond met fijne mensen. Het ging over de nieuwe manier van ondernemen: oftewel het wondernemen, zoals de woordkunstenaars van . h o o l i m o o l i . dat noemen. En wat een feestje was dat. We vertellen er zelf ook zo graag over.

Co-creëren met het Universum

Als je op de Nieuwe Balans Energie manier gaat ondernemen, dan is dat een heel ander spelletje dan je kent. Het gaat niet om een standaard plan maken en alles met je hoofd bedenken. Het is geen kwestie van: ‘Als ik een logo, visitekaartje en website heb, kan ik beginnen.’ Het is juist de bedoeling dat je hoofd aan de kant gaat, zodat je ruimte maakt om te co-creëren met het Universum. Of het leven zelf. Want heel eerlijk: misschien ben jij ontzettend creatief, maar zo creatief als het leven of SPIRIT zelf, ben je niet. Het loont daarom enorm de moeite om zelf te gaan ervaren hoe het is. Om te werken met nudges, die kleine duwtjes vanuit het Universum. Om versteld te staan van de oneindige mogelijkheden.

Onze creatieveling: Simone

Ons designtalent Simone doet zelf in haar eigen bedrijf niet anders. Ze laat designs en concepten ontstaan ‘zoals het de bedoeling is’. En nee, dat is écht niet altijd makkelijk en toch ook wel. Het is moeiteloos creëren, omdat het leven door jou heen werkt. Tegelijkertijd vinden je verstand en ego dit soms helemaal geen leuke manier en is het vaak een kwestie van geduld, vertrouwen en overgave. Ook het madeliefjes logo van de Nieuwe Balans Energie is op die manier ontstaan. En het Nieuwe Balans Energie boek wordt op dezelfde manier gecreëerd. We staan er soms écht versteld van hoe dingen zo prachtig samen kunnen lopen. En soms voelt het alsof je met je linkerhand een opstel moet schrijven, terwijl je eigenlijk rechts bent. Messy, onbekend, niet fijn en meer dan enorm wennen.

Van copyright naar right to copy

Als je op die nieuwe manier gaat ondernemen, dan word je ook uitgedaagd om een andere mindset te hebben. Want als jij het gemaakt hebt met het leven zelf…. Is het dan van jou? Of is het van ons allemaal? En is het oké als iemand het ook gebruikt? . h o o l i m o o l i . noemde dat zo mooi: van copyright naar right to copy. En dat gedachtegoed ondersteunen we 100%. Wil je iets van onze site overnemen aan kennis? Doen! Het is van ons allemaal, van iedereen. Wij geloven in overvloed en niet in tekort. En hoe mooi is het om ‘organiseren’ te veranderen in ‘organisch-eren’? Iets laten ontstaan zoals het de bedoeling is, in lijn met de flow van het leven zelf. Samen bereik je veel meer dan alleen. Dan 1+1 geen 2, maar 100.000.

Spelen

Een essentieel ingrediënt om te creëren met het leven zelf is: spelen, één van de spelregels van de Nieuwe Balans Energie. Nou, we hebben gisteren weer even gevoeld dat we daar zelf ook zeker wat te leren hebben. We zijn het leven soms zo serieus gaan nemen, dat het niet altijd meevalt om zorgeloos te spelen. Perfectionistische trekjes zijn bekend terrein voor een aantal van ons. En laat dat nou net niet zo’n match zijn: perfectionistisch spelen. Nu stond Anneke vandaag langs het hockeyveld te kijken naar ‘het spel’. Een spel met lijnen, kaders, een dominant fluitje, regels en schreeuwende ouders. Het gaat om het winnen, amper om de lol. Het is niet vreemd dat we lekker los spelen eigenlijk verleerd zijn. We leren kinderen zelfs aan om binnen de kaders te spelen en binnen de lijntjes te kleuren. Nou weet je… kleur vooral lekker buiten die lijntjes. En ga lekker spelen. Doe waar je een kwispelstaart van krijgt. Het liefst iedere dag. Hoe leuk is die nieuwe manier van ondernemen? Ja, je hoofd schiet soms in een krampachtige modus van controle, maar als je dan weer loslaat… dan ervaar je die magie.

Fotocredits: . h o o l i m o o l i . (wie anders?), locatie BoschhoeK in Nuenen

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.